Terrassa viu avui la seva Marxa cap a la Independència

"Ha de ser una manifestació de sentiment positiu envers la independència del nostre país. Deixem l’odi a casa. No anem en contra de ningú, anem a favor de Catalunya i la nostra llibertat. Com més estelades millor", diu L'ANC

Joan Manel Oller
07 de setembre del 2012
Desenes d'independentistes han omplert la plaça Sant Jaume de Barcelona d'estelades.
Desenes d'independentistes han omplert la plaça Sant Jaume de Barcelona d'estelades. | Adrià Costa
Desenes d'independentistes amb estelades. Foto: Adrià Costa

La cercavila és l'acte central de la Marxa cap a la Independència a Terrassa. S'ha programat per al dia 7 de setembre, a les set de la tarda.

El lloc d'inici serà la plaça de l’Aigua, a la vorera del passeig de Francesc Macià.
La marxa passarà per la carretera de Matadepera, 22 de Juliol, Josep Tarradellas, rambla d’Ègara, portal de Sant Roc, carrer Major, plaça Vella, Gavatxons, placeta de la Font Trobada i Raval de Montserrat. 

El lema és: "Catalunya, nou estat d’Europa". "Ha de ser una manifestació de sentiment positiu envers la independència del nostre país. Deixem l’odi a casa. No anem en contra de ningú, anem a favor de Catalunya i la nostra llibertat. Com més estelades millor", escriuen des de l'assemblea local de Terrassa de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC). Al Raval de Montserrat, s'hi arribarà entre les 8 i 2/4 de 9.

Els grups de cultura popular rebran els participants i es faran els parlaments de la coordinadora de Terrassa per la Independència i del sociòleg Salvador Cardús. La lectura del manifest correrà a càrrec de l'escriptora Sílvia Alcántara i els actors Marissa Josa i Jaume Bernet.

La jornada clourà amb el cant de "Els Segadors", introduït per la soprano terrassenca Maria Teresa Vert. Serà un pas previ, un bon assaig, de cara a la gran marxa de Barcelona de l'Onze de Setembre.





Color terrassenc en el Montserrat independentista

Un heroi de Terrassa de 1713

Òmnium, en la Marxa cap a la Independència

Escalfant motors de cara a l'11S

Joves per la Independència ret homenatge a Pere Brichfeus

EUiA posa militants al servei d'ordre de la Marxa cap a la Independència