Homenatge de Terrassa a les víctimes de la Riuada de 1962

Dues mostres inaugurades aquest dijous un reconeixement públic als fotògrafs que van contribuir a la difusió d’un fet tràgic de la ciutat

J.M.O.
06 de setembre del 2012
Pere Navarro a la Sala Muncunill
Pere Navarro a la Sala Muncunill | J.M.O.
Pere Navarro a la Sala Muncunill Foto: J.M.O.

L’alcalde de Terrassa, Pere Navarro, ha presidit avui dijous la inauguració de dues exposicions fotogràfiques amb què l’Ajuntament de Terrassa ret homenatge a les víctimes de la Riuada de 1962 i fa un reconeixement públic als fotògrafs que van contribuir a la difusió d’un fet tràgic de la nostra ciutat.
 
La primera porta per títol "La Riuada 62 i els seus fotògrafs" i romandrá a la Sala Muncunill  fins el pròxim 28 d’octubre. Es tracta d’una selecció d’un centenar d’imatges d’una vintena de fotògrafs terrassencs de l’època, algunes d’elles inèdites fins ara. La mostra, a cura del fotoperiodista Cristobal Castro, està organitzada per l’Ajuntament de Terrassa i compta entre els seus patrocinadors amb el Rotary Club Terrassa. Els diners recaptats amb la venda dels catàlegs es destinaran a Càritas Terrassa.
 
"La Riuada de 1962. Mai més" és el títol de l’exposició de fotografies "in situ" de gran format instal·lades a la Rambla i a d’altres indrets de la ciutat on la riuada va tenir una major afectació. Està formada per una vintena d’imatges reproduïdes en lones de 2x3 meters que procedeixen de l’Arxiu Municipal de Terrassa, l’Arxiu Tobella i de col·leccions privades. Gran part estaran exposades a la Rambla d’Egara, però també n’hi haurà als barris de Poble Nou (Plaça de la Cultura), Sant Pere (C/Ample – Plaça del Triomf), Egara (Jardins de Vicenç Vives) i Les Fonts (Passarel·la de l’Estació). Les fotografies, que es podran veure fins el 4 de novembre, correspondran a l’afectació de la riuada a l'indret on estiguin exposades. Aquesta mostra compta amb la col·laboració de Hewlett Packard.