La cultura de Terrassa fa costat als barris pobres de Senegal

El Sam Sam Festival recaptarà el setembre fons per als projectes del pare Ferran Sans a l'Àfrica

La Torre
06 de setembre del 2012
Arriba una nova edició del Sam Sam Festival, els dies 6,7 i 8 de setembre. En aquesta ocasió s'ha reduït notablement el nombre d'actuacions i, com a novetat, tots els grups participants són nous, ampliant així el ventall de grups disposats a ajudar. Organitza l'esdeveniment Amics d'en Ferran, amb la col·laboració de l'Ajuntament. Els donatius són de 3 euros.

El total dels beneficis es destinarà al projecte solidari de Sam Sam al Senegal. A Comanou, al carrer del Pare llaurador, el 6 de setembre, a partir de les deu del vespre, actuaran Galis, Víctor Loma i Segundo Traste, i, el dia 7, a Crossroads (Josep Tapioles, 75), i a la mateixa hora, Altercat i la Hawha Band.

Bona part de la festa solidària se centrarà al polígon industrial els Bellots, a la masia, en un escenari que s'estrena. Serà el dissabte 8 de setembre, entre les sis de la tarda i les dues de la matinada. Hi haurà una oferta àmplia i variada. De sis a vuit, l'Esplai les Arenes proposarà activitats infantils, tallers de xapes, pintacares, dibuixos, polseres, música i danses, i Miki & Company oferiran un espectacle de màgia.

També hi haurà l'actuació del grup de cultura popular la Papallona de Sant Pere, que consistirà en diversos balls a càrrec dels músics de la colla i l'exhibició d'una de les bèsties més particulars del bestiari popular i tradicional de Catalunya. És una de les poques del país que llencen aigua en lloc de foc.

A l'escenari 1, de vuit a dos quarts d'onze, es gaudirà de les propostes de Gent Gran amb Empenta Casal de les Arenes i dels Cuadros de Baile de la Casa de Priego de Córdoba.

A l'escenari 2, de dos quarts d'onze fins a la matinada, i per als resistents, actuaran Rumba sin Rumbo, Medizina i Eskassa Llibertat. L'oferta es complementa amb Tocata de Djembe –percurssio africana-, els castells dels Castellers de Terrassa i una gran botifarrada popular