Melodies del barroc català per recordar el 4 de setembre de 1713

El convent de Sant Francesc d'Assís acull la lectura del Manifest Commemoratiu i un concert d'Ensemble Cum Cantico

L. T.
04 de setembre del 2012
Un moment de la lectura del Manifest en commemoració dels fets del 4 de setembre de 1713
Un moment de la lectura del Manifest en commemoració dels fets del 4 de setembre de 1713 | Lluïsa Tarrida
Lectura del Manifest en commemoració dels fets del 4 de setembre de 1713 Foto: Lluïsa Tarrida

Terrassa ha commemorat avui els fets que van succeir el dia 4 de setembre de 1713 amb l'entrada a la ciutat de les tropes borbòniques de Felip V. La nit del 3 al 4 de setembre va arribar a Terrassa un gran destacament per lluitar contra els terrassencs en el marc del setge de Felip V per sotmetre els catalans i la causa autriacista.

Per recordar aquesta data, l'Ajuntament ha organitzat un acte cultural al Claustre del Convent de Sant Francesc d'Assís (plaça del Doctor Robert), lloc on es van refugiar molts ciutadans per amagar-se de les tropes borbòniques que comandava el mariscal Feliciano Bracamonte. Un document recuperat de l'Arxiu de la Parròquia del Sant Esperit fa relació aquestes persones, de les quals prop d'una vintena van ser assassinats a mans dels assaltants.

L'acte ha comptat amb la lectura del Manifest Commemoratiu dels Fets Històricsper part de Josep Lluís Garcia, representant de l'associació Dismifísics (Terrassencs Disminuïts Físics Associats). Garcia ha acabat la lectura rememorant una cèlebre frase "El poble que oblida el seu passat està condemnat a repetir-lo".

A continuació, ha tingut lloc un concert de cançons del barroc català a càrrec de l'Ensemble Cum Cantico, una formació musical integrada per Xavier Pagès (baríton) i Santiago Figueras (tiorba i guitarra barroca). 

L'acte ha tingut molt bona acollida, ja que el claustre del convent s'ha omplert de desenes de persones, entre les quals l'alcalde Pere Navarro i diversos membres de la Corporació Local.