Joves per la Independència vol un carrer dedicat a Pere Brichfeus

La formació organitza un homenatge al que fou batlle de Terrassa i un berenar per commemorar els fets del 4 de setembre

L.T./J.M.O
04 de setembre del 2012
Un moment de l'homenatge a Pere Brichfeus
Un moment de l'homenatge a Pere Brichfeus | J. M. Oller
Un moment de l'homenatge a Pere Brichfeus. Foto: J. M. Oller

Aquest dimarts, dia 4 de setembre, Joves per la Independència ha organitzat un homenatge al Raval de Montserrat a Pere Brichfeus, que fou batlle de Terrassa i Coronel de l'exèrcit de Catalunya i Arxiduc d'Àustria. Va morir exiliat a Viena el 1724. L'acte ha comptat amb la presència del diputat de Solidaritat Catalana per la Independència Antoni Strubell.

Strubell ha destacat la importància que tindrà el proper 11 de setembre, "un 11 que ha de marcar època", alhora que considera que "és un bon moment per recordar i homenatjar la figura de Brichfeus (...) i no ho farem com un acte únicament historicista, nostàlgic i memorialista. Sinó que farem per recollir d'aquell moment històric tot el que ens pot servir avui de model i inspiració de cara al futur". Justament, pensant en el futur però sense oblidar el nostre passat, Joves per SI vol demanar a l'Ajuntament de Terrassa que dediqui un carrer al que va ser el seu batlle en un moment tan especial.

El diputat de Solidaritat ha manifestat que ens trobem en un "moment en què la Castella borbònica pretén que es produeixi la 'Finis natio', la fi de la nació catalana" però ha ressaltat que això és "d'una presumptuositat monumental. Perquè aquí estem. Aquí estem, a més, a les portes de recuperar la nostra independència nacional. No hem sucumbit com altres pobles. No ens han acabat d’exterminar i ara ja ho tenen cru". Strubell ha fet memòria de la biografia completa de Pere Bricheus, ressaltant els seus mèrits i les seves herocitats. Finalment, Strubell ha acabat reivindicant amb força que "Catalunya no és una autonomia espanyola ni és un departament francès. Catalunya és una nació a la recerca del seu estat natural que és el de tenir un estat propi".

Després de la lectura, els assistents s'han traslladat als als Horts d'en Brichfeus, al costat de la basílica i catedral del Sant Esperit en què la formació ha celebrat el seu primer aniversari amb un berenar popular.