Terrassa reprèn la temporada d'exposicions

"Imatges", de Javier Melgrares, inaugura aquest dissabte una desena de mostres entre setembre i desembre

Redacció
31 d'agost del 2012
Una visita guiada a la Casa Soler i Palet
Una visita guiada a la Casa Soler i Palet | La Torre
Una visita guiada a la Casa Soler i Palet Foto: La Torre

La mostra "Imatges", de l'artista terrassenc Javier Melgares, s'inaugurarà aquest dissabte a les set de la tarda a la Casa Soler i Palet i suposarà el retorn de la temporada expositiva a la ciutat després del parèntesi de l'agost. L'acte comptarà amb la presència del regidor de Cultura, Amadeu Aguado. "Imatges" forma part del cicle "Art Terrassa", una programació estable anual amb la qual l'Ajuntament de Terrassa dóna suport als creadors terrassencs.

Melgares presenta una selecció dels treballs amb diferents formats, com ara la pintura, el dibuix i l'escultura. Són obres creades al llarg del darrer any amb una marcada dualitat temàtica: allò social i allò oníric, propi del seu imaginari particular. Melgares interpreta la realitat que veu i que viu, en la qual es barregen visions de la realitat dels mitjans de comunicació amb la realitat que ell percep.

Per a les peces de temàtica social utilitza el dibuix, mentre que utilitza el color per a les obres oníriques. Les escultures, per la seva banda, estan centrades en la figura femenina, amb la qual crea una joc de formes.  Aquesta mostra es podrà visitar fins el 24 de setembre en l'horari d’obertura de la Casa Soler i Palet, que és de dilluns a divendres de 8.30 a 14h i de 16.30 a 20.30h, i els dissabtes d'11 a 14h i de 18 a 21h.

Un any de visites guiades
Aquest mes de setembre es complirà el primer any de la posada en marxa d'una programació periòdica de visites guiades a les exposicions dels espais municipals de la Sala Muncunill i la Casa Soler i Palet. Aquesta proposta ha estat valorada positivament pel consistori i es consolidarà dins de l'oferta cultural de la ciutat amb l'objectiu de continuar acostant les arts visuals i l'bra dels diferents autors a la ciutadania. Aquestes visites es faran cada primer dissabte de mes i consistiran en un recorregut pels tres espais municipals d'art contemporani: la Sala Muncunill, l'Espai Dos i la Casa Soler i Palet.

La temporada d'arts visuals 2012 inclourà, fins a finals d'any, una desena de propostes diferents als espais expositius municipals. Aquest mes de setembre també s'inauguraran "Les Rierades del 62 i els seus fotògrafs", a cura de Cristóbal Castro a la Sala Muncunill; "CoConstruccions (patchwork)", de Carme Torras, a la Casa Soler i Palet; i "It doesn’t matter", de Katerina Šedá, a l'Espai Dos dins del cicle 'Constel·lacions Familiars'.