UPyD vol que l'Estat impedeixi els trens de Girona i Figueres

Sol·licita a la subdelegació del govern espanyol la impugnació dels acords municipals

Bernat Ferrer
31 d'agost del 2012
Roda de premsa del portaveu d'UPyD a Catalunya, Ramon de Veciana, i del coordinador, Manuel Alba.
Roda de premsa del portaveu d'UPyD a Catalunya, Ramon de Veciana, i del coordinador, Manuel Alba. | UPyD
Roda de premsa del portaveu d'UPyD a Catalunya, Ramon de Veciana, i del coordinador, Manuel Alba. Foto: UPyD.

La delegació catalana del partit de Rosa Díez, UPyD, ha sol·licitat a la subdelegació del govern espanyol a Girona que intervingui en la decisió dels ajuntaments de Girona i Figueres de noliejar dos trens per facilitar a la ciutadania l'assistència a la manifestació independentista de la Diada. Segons UPyD, el fet que Girona i Figueres "noliegin trens especials per a transportar manifestants independentistes" és una acció "que recorda massa a d'altres èpoques en les que es pagava autocar i entrepà als que assistien a la plaza de Oriente".

UPyD, apel·lant a tot un seguit d'articles de les Bases de Règim Local, demana que l'Estat impedeixi a Girona i Figueres organitzar els trens cap a la Diada. Des del seu punt de vista, és "intolerable" que "es desviïn fons públics cap a finalitats partidistes", i adverteix als alcaldes, Carles Puigdemont i Santi Vila, "de la responsabilitat administrativa, i fins i tot penal, que se'n podria derivar".

En una roda de premsa a la seu del partit, el portaveu a Catalunya de la formació magenta, Ramon de Veciana, i el coordinador, Manuel Alba, van denunciar ahir "la intolerable pressió que pateix el ciutadà català des d'institucions i mitjans de comunicació afins que no dubten en utilitzar els diners del contribuent per a dificultar el dret a una opinió política que no acati el diktat de l' stablishment nacionalista".