Medalla de plata de Sarai Gascón a Londres

La nedadora terrassenca estableix un nou rècord d'Europa i finalitza en segona posició en els 100m papallona S9 femenins; José Antonio Marí queda quart en la modalitat masculina

Redacció
30 d'agost del 2012
Sarai Gascón, amb la medalla de plata.
Sarai Gascón, amb la medalla de plata. | La Torre
Sarai Gascón, amb la medalla de plata. Foto: La Torre

Arribar i moldre. La nedadora egarenca Sarai Gascón s'ha penjat una medalla en la primera prova que ha disputat als Jocs Paralímpics de Londres 2012. La representant del CN Terrassa ha aconseguit la plata en la prova dels 100m papallona S9 femenins, amb un crono d'1:09.79, nou rècord d'Europa. La vencedora de la prova ha estat la sud-africana Natalie du Toit, gran favorita, amb un temps d'1:09.30. Ha completat el podi la nord-americana Elizabeth Stone (1:10.10).

Sarai Gascón ha completat una magnífica actuació. En els primers 50 metres, les tres medallistes eren les dominadores de la prova, però en diferent ordre: Stone, du Toit i Gascón, separades per poques centèssimes. L'egarenca ha remuntat a Stone 42 centèssimes en els darrers 50 metres; Stone havia quedat per davant de Gascón en la sèrie. Du Toit, que havia estat quatre centèssimes més ràpida que la terrassenca en els primers 50 metres de la final, ha ampliat la diferència fins a les 49 al final de la prova.

Per la seva banda, el nedador valencià del CN Terrassa José Antonio Marí s'ha quedat a tocar del podi. Marí ha finalitzat la final dels 100m papallona S9 masculins en quarta posició, amb un temps d'1:00.98. Només 21 centèssimes de segon abans ha acabat l'italià Federico Morlacchi (1:00.77). Ha guanyat l'or l'hongarès Tamas Sors (59.54) i ha estat segon l'australià Matthew Cowdrey (59.91).