Gascón i Marí, a per les medalles en els Paralímpics

Els nedadors del CN Terrassa ja són a la ciutat de Londres, on a partir de dijous competiran amb serioses opcions de lluitar pels podis

Redacció
28 d'agost del 2012
Sarai Gascón i José Antonio Marí, a la piscina olímpica de Londres.
Sarai Gascón i José Antonio Marí, a la piscina olímpica de Londres. | @saraigascon
Sarai Gascón i José Antonio Marí, a la piscina olímpica de Londres. Foto: @saraigascon

Els nedadors del Club Natació Terrassa Sarai Gascón i José Antonio Marí ja es troben a Londres, preparats per debutar el proper dijous en els Jocs Paralímpics que es disputaran a la capital anglesa fins el 9 de setembre. Ambdós nedadors ja han provat la piscina de l’Aquatics Centre, escenari en el qual aspiren a fer realitat el somni d’engreixar el seu palmarès en la màxima cita de l’esport mundial.

Gascón i Marí afronten la seva segona participació paralímpica amb grans expectatives després d’unes setmanes de preparació molt exigents en alçada a Sierra Nevada. L’egarenca, campiona d’Europa i campiona del Món, té entre cella i cella l’or paralímpic per completar així una triple corona a l’abast de molt pocs esportistes, especialment si només tenen 19 anys. Disputarà set proves, cinc individuals i dos de relleus.

Gascón, amb bones sensacions
Les opcions de títol de la terrassenca es concentren en els 50 m lliures, que se celebraran el dimecres 5 de setembre, distància en què és primera del rànquing a només una centèsima del rècord del món. “Seria fantàstic guanyar batent el rècord, ja que així em convertiria en la més ràpida de la meva categoria en tota la història”, confessa Gascón. “Tinc molt bones sensacions. He treballat molt dur i em sento forta mentalment”. La nedadora, tota confiança, expressa que també té opcions de medalla en 100 m papallona, prova en què s’estrenarà dijous i en la qual és segona del rànquing, i que també pot lluitar pels llocs de privilegi en els 200 m estils (6 de setembre), els 100 m lliures (7 de setembre) i els 100 m braça (8 de setembre). Gascón participarà també en dos relleus, el 4x100 m lliures (3 de setembre) i el 4x100 m estils (7 de setembre). La sud-africana Natalie Du Toit, l’australiana Ellie Cole, les angleses Louise Watkin i Stephanie Millward i la neozelandesa Sophie Pascoe esdevindran les principals rivals de la nedadora del Natació.

Marí, a la recerca de la primera medalla olímpica
Al seu torn, José Antonio Marí mirarà d’aconseguir la seva primera medalla en uns Jocs Paralímpics, els primers que afrontarà com a nedador del CN Terrassa. “Tinc 23 anys i crec que em trobo en la meva plenitud esportiva. En l’Europeu de l’any passat, vaig millorar totes les meves marques. Ara toca seguir progressant. N’espero molt d’aquests Jocs”, explica el nedador valencià, que no té cap altre objectiu que pujar al podi. “Baixar temps sempre està bé, però, realment, el que importa en una competició com aquesta és penjar-te una medalla. És el meu gran desig”.

Les opcions de Marí, que nedarà quatre proves individuals i dos relleus, se centren en els 100 m lliures (7 de setembre) i els 400 m lliures (4 de setembre), proves en què és l’actual campió d’Europa i en les quals parteix amb el segon millor registre de la temporada. Els australians Matthew Cowdrey i Brenden Hall, respectivament, resultaran els contrincants més complicats. El nedador valencià considera que també pot lluitar pel bronze en els 50 m lliures (5 de setembre) i els 100 m papallona, distància en què debutarà el proper dijous. En aquest cas, la nòmina de rivals s’amplia als hongaresos Tamas Sors i Tamas Toth. Marí completarà la seva participació paralímpica amb els relleus 4x100 m lliures (2 de setembre) i 4x100 m estils (8 de setembre).