Terrassa FC o Terrassa Olímpica 2010?

Alguns mitjans i clubs consideren que el club té dos anys d'història i anomenen l'equip pel nom de l'empresa

A.P.
26 d'agost del 2012
Arran de la liquidació de l'antiga societat anònima que controlava el primer equip de futbol de la ciutat, Terrassa Futbol Club SAD, el nom d'aquest club ha estat envoltat per la polèmica. A fora més que a casa, ja que aquí es continua anomenant pel nom històric de Terrassa FC.

Una important web dedicada al futbol, Futbolme.com, ha canviat aquest estiu els criteris per anomenar el Terrassa. Abans era Terrassa FC i aquesta temporada és Terrassa Olímpica 2010. L'historial i el palmarès del club de les bases de dades d'aquesta web s'ha reiniciat, atès que consideren el club va ser fundat l'any 2010 i és un de diferent al Terrassa FC, desaparescut. Així, segons Futbolme.com, l'actual equip egarenc disputarà enguany la seva tercera temporada de la història a Tercera divisió.

No és nou que s'anomeni Terrassa Olímpica 2010 al club presidit per Jesús Fernández. El mateix CE Sabadell, sense anar més lluny, va anomenar així l'equip egarenc a la seva pàgina web en els darrers enfrontaments.

Terrassa Olímpica 2010 SAD és el nom jurídic de l'empresa fundada per Jesús Fernández l'any 2010 per situar el Terrassa dins la legalitat i on s'inclouen tots els equips del club en l'actualitat, inclòs el futbol de base. Abans, des de l'adquisició dels drets federatius de l'antic Terrassa FC SAD per part del grup format per Kiko Sánchez, Jesús Fernández i Manel Ferrer, la forma jurídica havia estat una societat de responsabilitat limitada: TFC Sports SL, un tipus de societat que el reglament espanyol no admet (s'ha de ser club social o societat anònima esportiva).

Mentre la gran majoria de mitjans de comunicació i d'equips anomenen Terrassa FC el club egarenc, la Federació Espanyola de Futbol continua emprant el nom de Terrassa FC SAD –empresa ara ja liquidada i inexistent– en els calendaris de l'actual temporada.

Després dels canvis jurídics arran de la liquidació de l'antiga societat anònima, la Federació Catalana de Futbol (FCF) va reconèixer que TFC Sports SL, primer, i Terrassa Olímpica 2010 SAD, després, són la continuació del Terrassa Futbol Club SAD i, per tant, de l'històric equip fundat el 1906 amb el nom de Young's Club. La FCF va reconèixer el palmarès i la història del Terrassa FC, com anomena actualment l'equip en la documentació federativa, i deixa el nom Terrassa Olímpica 2010 SAD per a la documentació jurídica. Recentment ha incorporat aquest darrer nom en la fitxa del club a la seva web, on fa pocs mesos encara deia Terrassa FC.