EUiA posa militants al servei d'ordre de la Marxa cap a la Independència

Esquerra Unida i Alternativa "no pot donar suport públic directament com organització a una marxa que no passi primer per una consulta popular o referèndum"

La Torre
26 d'agost del 2012
576_1289244569ugteuamiralles_copia
576_1289244569ugteuamiralles_copia | EUiA
Ivan Martos, Raül Martínez, Marisol Martínez, a l'assamblea local d'EUiA.

Terrassa per la Independència (TxI) va demanar suport a EUiA  com organització a la Marxa cap a la Independència promoguda des de l'ANC. Des d'Esquerra Unida i Alternativa de Terrassavole es destaca la coincidència en la defensa, "des de la radicalitat democràtica", del dret a decidir, "i en la lluita per fer possible l'exercici, també a Catalunya, del dret d'autodeterminació dels pobles". Des d'EUiA nacional s'han compromés a participar, amb el seu perfil polític, a la manifestació que s'està preparant per al proper 11 de setembre, "amb la voluntat que la manifestació sigui confluent i unitària. Pensem que l'aspiració popular de llibertat catalana no la representa CiU, ni qui fa polítiques contra la població. El camí de la llibertat l'ha de cercar i fer el poble català. La llibertat de Catalunya és social de la seva població i nacional de país, s'ha de poder decidir en una consulta vinculant".

EUiA aposta per un model federal d’estat democràtic i social, laic, plurinacional, plurilingüístic i republicà, basat en la lliure adhesió de les nacions que el composin, "on Catalunya s’expressi, treballi i es relacioni de forma fraternal i solidària amb la resta de nacions i regions que conformen l’Estat espanyol".

EUiA de Terrassa diu que la població dels Països Catalans, exercint el dret a l'autodeterminació, pugui decidir sobre la forma d'estat, el tipus de relació amb l'estat espanyol i Europa, entre les diferents opcions democràtiques (d'independència, federalisme o autonomisme). "Per tant no podem donar suport públic directament com organització a una Marxa cap a la Independència que no passi primer per una consulta popular o referèndum".

"Això no treu que individualment els nostres afiliats i militants participin, ja que a EUiA hi convivim republicans independentistes i federalistes. Així mateix, EUiA de Terrassa s'ha compromés a aportar persones per formar part del servei d'ordre de la Marxa així com a informar a la nostra militància de les convocatòries i informacions sobre la mateixa per si volen participar".