Color terrassenc en el Montserrat independentista

L'ANC hi va celebrar l'Acte Nacional previ a la marxa de l'11S

J.P./J.M.O.
26 d'agost del 2012
La família Prat a Montserrat
La família Prat a Montserrat | Josep Maria Prat
La família Prat a Montserrat Foto: Josep Maria Prat

El monestir de Montserrat va acollir l'Acte Nacional organitzat per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) com a últim acte previ a la gran manifestació convocada per a aquest Onze de Setembre. Des de primera hora del matí van començar a arribar a la muntanya els participants. També van participar-hi grups de terrassencs, com la família Prat, amb Pere Prat, Terrassenc de l'Any que acaba de fer els 90 anys, entre ells. 

El cremallera va pujar ple de participants guarnits amb estelades (Foto: Pius Cisa), mentre que el gruix de manifestants va preferir anar a peu des de Monistrol. A dos quarts d'onze s'hi va celebrar la rebuda de la Marxa acompanyada d’un cercavila de benvinguda.Seguidament es van fer els actes previstos.

La marxa convocada per a l'Onze de Setembre a Barcelona per l'Assemblea Nacional Catalana (ACN) éstà oberta a tothom, però és inequívocament "independentista". Així ho va voler deixar clar la presidenta d'aquesta plataforma, Carme Forcadell, que va assenyalar a Montserrat que estaria "molt contenta" que els membres del Govern hi anessin, però va avisar que el lema només serà 'Catalunya, nou estat d'Europa' i va convidar als ciutadans a manifestar-se el proper Onze de Setembre per demostrar al Govern "l'aposta del poble per la independència".