Alerta, la zona blava es torna a pagar

A partir d'aquest dilluns l'estacionament de superfície deixa de ser gratuït a la zona més propera al Centre

La Torre
26 d'agost del 2012
Zona Blava
Zona Blava | Albert Alemany
Zona Blava Foto: Albert Alemany

La zona blava més propera al centre de la ciutat ha estat gratuïta entre el 6 i el 25 d’agost, i no tot el mes com s’havia fet tradicionalment. Dilluns es torna a pagar. Aquest canvi està motivat pel fet que en aquesta zona de la ciutat la demanda d’aparcament és molt elevada en aquests dies de principi i final de mes, a conseqüència de l’activitat comercial, es va argumebtar des de l'Ajuntament.
 
La zona afectada és la delimitada pel perímetre que formen ens següents carrers: carretera de Montcada, carrer de Galileu, plaça de Josep Freixa i Argemí, carrer de Galileu, Rambla d’Ègara, i carrers de Gabriel Querol, Sant Valentí, Mas Adei, Sant Antoni i Topete. 
 
El tinent d’alcalde de Planificació Urbanística i Territori, Jordi Ballart, va dir que "l’augment de població produït en els darrers anys i la diversificació en els períodes de vacances de la ciutadania ha fet que l’activitat comercial a la ciutat, sobretot al centre, mantingui una intensitat força elevada durant la primera i l’última setmanes d’agost. Consegüentment, la demanda d’aparcament es manté en nivells molt similars a la resta de l’any". 
 
En aquest sentit, en els darrers anys s’havien registrat problemes d’estacionament al centre de la ciutat perquè la gratuïtat de la zona blava provocava una ocupació gairebé total de les places, amb uns índexs de rotació molt baixos, va informar l'Ajuntament. Per aquest motiu es va optar per mantenir en funcionament la zona blava nou dies més de l’habitual: els dies 1, 2, 3, 4, 27, 28, 29,30 i 31 d’agost.
 
Atès que és el primer any que s’establia aquest calendari i al fet que el canvi no afectava a tots els carrers del centre, l’Ajuntament de Terrassa va repartir fulls informatius a tots els vehicles estacionats en zona blava per informar-ne als usuaris.
 
La resta de places de zona blava de la ciutat (campus universitari, Ca n’Anglada, carretera de Rellinars, La Maurina, etc i les del Centre no incloses en l'àrea afectada seran gratuïtes fins el 2 de setembre, ambdós inclosos.