Òmnium de Terrassa, en la Marxa cap a la Independència a títol individual

Xavi Ordeix diu que els seus objectius són els mateixos que els de l'ANC però els camins per assolir-los, diferents

La Torre
23 d'agost del 2012
La Manifestació contra la sentència de l'Estatut, un dels actes més històrics organitzats per Òmnium.
La Manifestació contra la sentència de l'Estatut, un dels actes més històrics organitzats per Òmnium. | Adrià Costa/ND
Després de diverses trobades amb els responsables de Terrassa per la Independència respecte al suport d'Òmnium Cultural Terrassa com a entitat a la Marxa cap a la independència del dia 7 de setembre a la ciutat, l'entitat cultural ha decidit col·laborar i donar tot el se suport a la jornada, però a títol individual i no com a entitat.

Des del 23 de gener del 2011 amb la consulta de Terrassa Decideix, Òmnium i TxI han mantingut contactes periòdics, igual que les respectives juntes nacionals, indica el president local Xavi Ordeix. "Els objectius finals d'ambdues entitats son similars malgrat que els camins per arribar-hi son diferents. Ens complementem. Òmnium des de fa 50 anys incorpora el sentiment la catalanitat a la societat a través de la llengua i la cultura, l’ANC ha de fer una funció més pre-política de la independència, el CCN exposa l’economia catalana, però hi han moltes més entitats amb qui treballem plegats".

"Nosaltres entenem la necessitat que té el País d'una entitat com l'ANC i hi estem al seu costat. El 7 de setembre d'enguany serem a la manifestació de Terrassa i el dia 11 de setembre també a la de Barcelona. En ambdós casos, Òmnium ni les convoca ni les organitza i pensem que així ha de ser. Quantes més entitats treballin per la sobirania millor, i Òmnium no sempre ha de ser-hi, però ens hi sentim convocats".