El mapa de l'atur a Europa, per regions

Bernat Ferrer
21 d'agost del 2012
Taxa d'atur a les regions europees.
Taxa d'atur a les regions europees. | Flute Thoughts
Taxa d'atur a les regions europees. Foto: Flute Thoughts.

La taxa d'atur a les regions europees no és, ni de bon tros, homogeni a tot arreu. Així ho posa de manifest la gràfica del blog Flute Thoughts, basat en dades de l'Eurostat, que està triomfant a Facebook. Segons que ressalta l'autor del blog, "les regions amb més atur d'Itàlia tenen més o menys la mateixa taxa de desocupació que les millors regions d'Espanya".

"El major problema és, òbviament, a Espanya", que destaca per sobre de qualsevol altre estat europeu, ressalta, afegint-hi que "Grècia té gairebé el mateix nivell d'atur, però Espanya és molt més gran. A més a més, els espanyols estan fins al coll de deutes després de l'esclat de la seva monumental bombolla immobiliària..."

"També és interessant de veure com la desocupació sovint no segueix les fronteres nacionals. El nord d'Itàlia, per exemple, sembla tenir més en comú amb l'àrea de parla alemanya d'Europa que no pas amb el sud de la península. Però de vegades, les fronteres nacionals sí que fan una gran diferència, com passa per per exemple entre Espanya i Portugal", apunta l'autor del blog, escrit des d'Estocolm.