Els terrassencs Sense Sal guanyen el 34è Concurs de Salitja

La formació s'ha endut el primer premi amb la cançó "Cors de Fusta"

L. T.
18 d'agost del 2012

Sense Sal ha guanyat el 34è Concurs de Cançó de Salitja amb la peça "Cors de Fusta". Els vuit amics terrassencs i vallesans que conformen el grup han sigut els escollits pel jurat entre un total de 17 cançons de bandes d'arreu de Catalunya. Les propostes que s'han pogut sentir han estat ben diverses (des del pop als sons medievals, passant pel rock dur o el folk). Sense Sal s'ha endut el primer premi que correspon a 3 dies de gravació als estudis JuglansMusic.

El segon premi ha estat per Pocker's amb la cançó "Amb tu sóc jo" que ha rebut un premi en metàl·lic de 400 euros, gentilesa de l'Ajuntament de Vilobí d'Onyar. En tercer lloc ha quedat la formació selvatana A Granel, amb la cançó "Dies Foscos", que han rebut 200 euros gentilesa de Fuitex, SA. Pel que fa al premi popular, consistent en un cap de setmana per a 7 persones a la casa de turisme rural La Coma Vella, ha anat a parar a mans del grup Tona Gafarot, que ha interpretat la cançó "Alba Sísmica".

Aquest certamen musical va néixer amb la idea d'oferir a músics i cantants de qualsevol estil la possibilitat de donar a conèixer, en un escenari, la seva música. La única condició: que la cançó sigui pròpia i en català.

Sense Sal es va crear l'hivern de 2009 per dos germans, Ignasi Cabanes (guitarra, ukelele, acordió i veus) i Martí Cabanes (ukelele, guitarra i veu principal). Ben aviat se'ls va afegir l'Albert Bach, marcant el ritme a la bateria. Al cap d'uns mesos inicials de proves i petits assaigs, tres amics més es van incorporar al grup. Per una banda, Cristina Martínez va entrar a formar part de Sense Sal com a teclista, Oti Dan com a violinista i Salvador Cañadell com a baixista. Per acabar de formar el grup, recentment Pep Tormos com a trompeta tanca les files de Sense Sal.

El Concurs de Cançó de Salitja s'ha celebrat a la plaça Major de Vilobí d'Onyar i ha comptat amb prop d'un miler de persones.