Cous Cous de Cançons presenta el seu espectacle «Amshar»

Actuaran el proper dia 23 d'agost a la plaça de Lluís Companys

Lluïsa Tarrida
18 d'agost del 2012
576_1345199907amshar_1_pt
576_1345199907amshar_1_pt


La companyia Cous cous de Cançons arriba a Terrassa per presentar el seu darrer espectacle: "Amshar". Es tracta d'un projecte que combina música i dansa en el qual s'exploren les possibilitats de fusió entre les músiques vocals mediterrànies i les orientals. L'espectacle, ideal tant per als nens com per als més grans, compta amb una multitud d'instruments exòtics i desconeguts per al gran públic, així com també amb números de dansa ètnica i ritual i d'expressió corporal.

Els responsables d'aquest espectacle que es podrà veure el proper dia 23 d'agost a la plaça de Lluís Companys de Terrassa, de forma gratuïta i dins del cicle Terrassa d'Estiu, són tres i vénen de Sant Hilari de Sacalm: el músic multiinstrumentista, compositor i productor Robert Santamaría que tocarà el saz, kanun, tar, darbouka, i el bendir; la cantant i compositora Marta Segura que s'encarrega de posar veu i de les percussions; i la ballarina i professora de dansa oriental, africana i d'expressió corporal per a nens Núria Martínez que s'ocupa de les danses i balls. I a més, en aquesta ocasió estaran acompanyats per Raquel Boluda (danses) i Coloma Bertran (violí).

Cous cous de cançons va néixer l'agost del 2007, si bé el grup ja existia sota unes altres sigles: Amarok, amb el qual havien ofert xerrades sobre música mediterrània, especialment a la llunyana Mèxic.

Instruments d'arreu
Cous Cous ha dedicat els últims anys a investigar i aprendre sobre altres cultures musicals, de l'àmbit mediterrani però també del pròxim i orient mitjà. Ara, amb l'espectacle "Amshar" posen en pràctica, de manera lúdica i amb clau d'humor, tots aquells materials fonogràfics i instrumentals, que han anat adquirint en els viatges, i fruit d'això en surt una barreja d'estils i gèneres ben curiosa i interessant.

Des de la formació diuen que creuen fermament que la música és un gran instrument per eliminar barreres i crear nexes d'unió entre els pobles i les persones. I que el Mediterrani, bressol de tota la cultura occidental i part de la oriental, és un bon marc per exemplificar aquest procés.

I per aquells que estiguin de vacances fora de Terrassa no els hagin pogut veure, tenen una segona oportunitat el proper dia 18 d'octubre, a les 20 hores al Centre Cívic La Sagrada Família, a Barcelona.