El web municipal de Terrassa, pitjor que el de Sabadell

El Mapa de Bones pràctiques de la comunicació pública local dóna una puntuació del 83% al consitori egarenc

L. T.
17 d'agost del 2012
Imatge del web municipal terrassenc
Imatge del web municipal terrassenc
Captura del web municipal terrassenc

El web de Terrassa és notable però encara pot millorar. Aquesta és la conclusió que se'n treu de l'informe "Mapa de les bones pràctiques de la comunicació pública local a Catalunya", elaborat pel  Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la UAB sobre la informació que ofereixen els webs municipals de les capitals de comarca de Catalunya.

L'estudi conclou que la informació facilitada perquè els ciutadans segueixin l'acció dels seus representants als ajuntaments és en general insuficient. No obstant, es valoren positivament les eines ofertes per a la participació ciutadana i es destaca els processos de millora de diversos portals municipals.

Dels 42 webs públiques que han estat analitzats a l'Informe, sobre els municipis catalans que són capitals de comarca un total de 18 han merescut una puntuació de més del 50% d'indicadors positius. En el rànquing de webs municipals, l'Ajuntament de Sabadell encapçala la llista amb una valoració del 100%. 

L'Ajuntament de Terrassa ha estat qualificat amb un 83% . Entre els aspectes favorables, l'informe remarca el bon compliment de " Es dóna informació bàsica sobre els representants que formen part del govern: noms i cognoms, fotos i partit polític? ", " Es publiquen les Ordenances municipals?" o bé " S'ofereix al web una agenda d'activitats municipals i ciutadanes?". En l'altre cantó de la balança, amb un 0% s'hi trobarien qüestions com " Es publiquen els acords del govern o de la Junta de Govern Local? ", " Es publiquen notícies en les quals es contrasten les informacions de membres del govern, de l'oposició, i de tècnics si s'escau?" o " S'ofereixen al web eines de participació per l'elaboració i/o el seguiment del Pressupost o d'altres plans municipals? ". Tot i així, l'Informe destaca que Terrassa ha endegat un procés de millora del seu web municipal.

Pel que fa als municipis de la comarca que també han estat analitzats, Vacarisses obté un 39% de compliment, Viladecavalls s'endú un 29% i Matadepera rep un 37%. Ullastrell i Rellinars no tenen dades disponibles.