Ca n'Anglada i Sant Pere Nord, líders en consultes d'habitatge

El 25% de les més de 500 trucades rebudes per l'Oficina d'Intermediació Hipotecària en cinc mesos són d'aquests dos barris

Redacció
13 d'agost del 2012
Reunió de la Comissió de Seguiment de l'Oficina d'Intermediació Hipotecària de Terrassa
Reunió de la Comissió de Seguiment de l'Oficina d'Intermediació Hipotecària de Terrassa | La Torre
Reunió de la Comissió de Seguiment de l'Oficina d'Intermediació Hipotecària de Terrassa Foto: La Torre

Ca n'Anglada i Sant Pere Nord són els barris terrassencs que han sol·licitat més consultes a l'Oficina d'Intermediació Hipotecària. En els cinc primers mesos de funcionament, l'Oficina va rebre més de 500 trucades. Les consultes impliquen 216 habitatges, en 60 dels quals ja s'ha tancat l'expedient.

Dels resolts amb intermediació de l'Oficina, 21 ha estat amb resultat positiu i 16 negatiu. De les intemediacions favorables, la meitat han estat per acord  de refinançament de la hipoteca, però també s'han produït casos de dació en pagament, facilitats en el pagament, suspensió del termini processal i acords de carència. De les negatives, majoritàriament són perquè la persona afectada o l'entitat financera no han acceptat cap acord, perquè no s'havia aportat la documentació requerida, la finca ja estava adjudicada o l'afectat tenia massa deutes.

Una de cada quatre consultes a l'Oficina d'Intermediació provenen de Ca n'Anglada i Sant Pere Nord. Dos de cada tres habitatges afectats tenen una hipoteca d'entre 100 i 250.000 euros i, en la majoria de casos, resta pendent entre el 90 i el 100 per cent del deute inicial. Un 13% té quotes per sobre dels 1.200 euros mensuals tot i que predomina la quota d'entre 600 i 800.

Per entitat financeres, el rànquin el lideren Unnim i el BBVA, ara dins del mateix vaixell bancari. Entre les dues, sumen 65 casos, és a dir, un terç del total. Al darrere, Catalunya Caixa, Caixa Bank i Bankia i una vintena de casos cadascuna i després una vintena d'entitats financeres. El capital inicial mitjà és de 194.000 euros i el pendent de 177.000.

Segons el tinent d'alcalde de Serveis a les Persones, Manel Pérez, l'èxit de l'oficina és que s'ha creat amb la intermediació d’un tercer, el Col·legi d'Advocats: "Té més el dibuix de prevenció, de buscar que sigui més útil a les famílies quan puguin intuir o preveure que no podran cobrir el següent mes la quota de la hipoteca, tot i que també vénen famílies que han entrat a la via judicial".