El Vallès Occidental passa al risc moderat d'incendi

El Departament d'Agricultura desactiva les mesures especials de prevenció al país

Redacció
13 d'agost del 2012

La major part del Vallès Occidental ja només té un perill moderat d'incendi forestal, segons el mapa diari publicat per la Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat. Només una petita part de la comarca es manté en risc alt.

D'altra banda, el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural ha desactivat les mesures especials de prevenció relacionades amb el perill extrem d'incendi forestal. Des d'aquest dilluns, no hi ha cap massís afectat per les restriccions d'accés que comporta l'activació del Pla Alfa 3, en motiu de l'increment del risc d'incendi. Els darrers 46 municipis que encara tenien activat el pla d'alerta, també han tornat a la normalitat.
 
L'onada de calor que ha afectat Catalunya els darrers  dies ha obligat a posar en marxa mesures especials com ara la restricció d'accés a 7 dels 10  massissos catalans, que ha afectat  a 267 municipis.
 
Menys perill
El pronòstic pels propers dies indica que el perill d'incendi disminueix en àmplies zones del territori: predomini del perill alt i presència de perill molt alt puntualment al centre i prelitoral del terç sud del país, erill moderat sobretot des del prelitoral central fins als Pirineus i erill baix només al Pirineu més occidental.

Tot i això, es mantenen algunes recomanacions bàsiques, com per exemple extremar la prudència, vigilar molt qualsevol activitat en zones forestals i en el seu perímetre, no dur a terme activitats que puguin provocar guspires, no llençar burilles, no circular amb vehicles fora dels camins autoritzats, ni estacionar-los sobre herbes seques.

També s'insta a avisar urgentment al 112 o a l'autoritat més propera en cas de veure un incendi veieu un incendi, aviseu urgentment al 112 o a l’autoritat més propera.