Mor el tercer terrassenc olímpic de la història

Pere Gasset, present a Londres'48, va formar part de l'exitós CD Terrassa dels anys 40 i 50 i tenia dues Medalles al Mèrit Esportiu

Redacció
13 d'agost del 2012
Pere Gasset, defensant la samarreta del CD Terrassa durant els anys 40
Pere Gasset, defensant la samarreta del CD Terrassa durant els anys 40 | La Torre
Pere Gasset, defensant la samarreta del CD Terrassa en un partit d'època Foto: La Torre 

L'exesportista terrassenc Pere Gasset i Parrilla ha mort als 88 anys. Va ser l'únic egarenc present als Jocs de Londres de 1948 (Manel Royes, tiet de l'exalcalde, va ser convocat però finalment no hi va anar) i el tercer en participar en una cita olímpica, després que Francesc Argemí i Francesc Roig ho fessin a Amsterdam'28. Aleshores no era un fet tan freqüent, ara la llista s'ha ampliat a una setantena.

Va formar part de l'equip del CD Terrassa que durant la dècada dels 40 i dels 50 va conquerir diversos títols del Campionat de Catalunya i del Campionat d'Espanya. Gasset era un davanter amb caràcter que destacava per la lluita i per les seves rematades aèrees, en una època en què aixecar la pilota no era sinònim de joc perillós. L'olfacte golejador el va acompanyar fins i tot quan jugava en l'equip de veterans de Les Pedritxes.

En el seu palmarés destaca la medalla d'or aconseguida als Jocs del Mediterrani de 1955 celebrats a Barcelona i dues Medalles al Mèrit Esportiu: la concedida per la Delegació estatal d'Esports, així com la de plata que li va atorgar el 1969 l'Ajuntament de Terrassa.

La casualitat va voler que la mort de Gasset coincidís amb la clausura dels Jocs Olímpics de Londres. Aquest dilluns a dos quarts de dotze del matí ha estat enterrat al Tanatori de Terrassa de la carretera Montcada.