Sis incendis al Vallès Occidental en només quinze dies

L. T.
11 d'agost del 2012
Tasques d'extinció en l'incendi de Castellar.
Tasques d'extinció en l'incendi de Castellar. | Bombers
Tasques d'extinció en l'incendi de Castellar. Foto: Bombers

Durant la segona quinzena de juliol, s'han produït a les comarques de Barcelona 34 incendis, 20 dels quals forestals i que han cremat un total de 411,16 hectàrees, segons ha informat la Diputació de Barcelona. Aquestes dades es troben lleugerament per sobre de la mitjana del mateix període del decenni 2002-2011, en el qual el nombre de focs forestals se situa en 18,1 incendis. La superfície total afectada per aquests focs forestals (411,16 hectàrees cremades) representa la segona xifra més alta d'aquest decenni per a la segona quinzena de juliol.

Dels 34 incendis que hi ha hagut, 6 s'han produït a la comarca del Vallès Occidental que comparteix aquest trist lideratge amb els 6 del Baix Llobregat. En quinze dies n'hi hagut 5 a Osona i al Maresme, 4 al Bages i al Penedès-Garraf, 3 al Vallès Occidental i 1 a l'Anoia. 

Aquestes dades han estat recollides a través del Pla d'Informació i Vigilància contra incendis forestals de la Diputació de Barcelona d'aquest estiu 2012, que consta de 97 rutes de vigilància, cada una de les quals dotada d'una unitat mòbil. Entre totes recorren més de 400.000 hectàrees de boscos de les comarques de Barcelona, amb un dispositiu format per 194 informadors, 21 operadors de comunicacions i 10 enginyers de zona, a més de comptar amb la participació de 250 ajuntaments, 112 ADF i nou Federacions d'ADF de Barcelona
 
A aquests mitjans cal sumar el dispositiu de prevenció d'incendis de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona, amb un contingent de 122 persones, entre vigilants, guaites, telefonistes i coordinadors, que garanteixen la qualitat del pla de prevenció d'incendis, reforcen la vigilància dels parcs i fan la detecció en punts de guaita, així com actuacions de primera intervenció. Aquest dispositiu té un abast de 89.664 hectàrees corresponents a la superfície agroforestal de 80 municipis de 13 comarques de Barcelona.