Els gols de Tubau i Alegre no eviten la desfeta de la selecció d'hoquei

El combinat espanyol cau davant Bèlgica (2 a 5) i queda relegada al sisè lloc de la competició

L. T.
11 d'agost del 2012
576_1344686350Untitled-3

La selecció estatal d'hoquei herba ha caigut davant Bèlgica per un contundent 2 a 5. Amb aquest resultat el combinat espanyol abandona els Jocs Olímpics de Londres en una sisena posició, molt lluny del subcampionat que es va aconseguir a Pequin. Els homes de Dani Martín no han estat gens fins i no han pogut fer res per evitar que els Diables Vermells els passessin per damunt. El partit es presentava a priori favorable als interessos dels espanyols ja que dels 37 partits que ambdós conjunts s'han enfrontat al llarg de la història, en 21 ocasions els havien guanyat i en 9 havien empatat. Però, en absolut, ha estat així.

El que havia de ser a priori un partit igualat s'ha trencat aviat amb un matiner gol dels belgues que transformaven la seva primera ocasió. 15 minuts després, gràcies a un penal còrner, Ramon Alegre (que s'ha estrenat com a golejador al campionat) ha posat l'1 a 1. Però l'alegria ha durat ben poc perquè sols dos minuts més tard, també de penal còrner, Bèlgica ha tornat a avançar-se. I al minut 24, un golàs de Florent (que ha hagut de retirar-se del terreny de joc per lesió) ha deixat el marcador en un clar 1 a 3 pels belgues. Quan pràcticament no quedava temps per res més, un altre penal còrner contra els espanyols ha situat l'1 a 4 just abans de xiular la mitja part.

Tot i que a la segona part, la selecció estatal ha recuperat agressivitat, les coses no han millorat, fins al punt que Quico Cortés ha estat un dels jugadors més destacats de l'enfrontament. I això que no ha pogut fer res quan al minut 52, Bèlgica tornava a foradar la xarxa i col·locava un dolorós 1 a 5. El combinat espanyol intentava reaccionar però la sort tampoc els ha estat favorable. A més, a la segona part també han estat castigats per les dues expulsions d'Alegre i Tubau que han deixat l'equip molt mermat durant massa minuts. El gol d'Eduard Tubau (que torna a l'Egara després del seu pas pel Polo) al minut 61 només ha servit per maquillar un xic el resultat.