Cara i creu pel sector de l'automòbil

Aquest mes de juliol s'han matriculat a Terassa més turismes que el juny però comparat amb l'any passat les vendes continuen caient

Redacció
10 d'agost del 2012
576_1295003774Cotxe
576_1295003774Cotxe
 Les matriculacions de turismes no acaben d'arrencar.

Tot i que no és per llançar-hi coets, aquest mes de juliol ha deixat un registre positiu per al sector de l'automòbil terrassenc. Les vendes a la ciutat han pujat un 16 per cent respecte l'anterior mes de juny. En total, s'han matriculat 181 turismes.

La marca líder d'aquest juliol ha estat Seat, que en el rànquing anual se situa en la setena posició. Completen el podi Ford i Toyota, que continuen lideran de forma destacada en les vendes anuals. Quant als vehicles tot terreny, les xifres també són positives respecte al passat mes de juny, ja que les vendes s'han incrementat en un 36 per cent.

Malgrat aquest apunt positiu, cal dir que en comparació amb els mateixos mesos de l'any passat, les dades no són optimistes. Si bé el juliol ha sigut millor que el juny d'enguany, respecte al mateix mes corresponent a l'any 2011, les vendes han caigut un 17 per cent, i un 27 per cent comparat amb l'any 2010. Pel que fa als vehicles tot terreny, respecte el mes de juliol de l'any passat, les matriculacions han disminuït gairebé un trenta per cent. De gener a juny es van matricular 219 unitats de 4x4, un quinze per cent menys que l’any passat. Quant a marques, les líders del rànquing anual continuen sent les asiàtiques Kia, Dacia i Hyunday.

La paradoxa es troba en l'apartat de motocicletes ja que sí que aquest mes de juliol s'han incrementat les matriculacions a Terrassa (unes 65 unitats, el que representa un 2% més que l'any passat) però respecte al mes de juny d'aquest mateix any, les vendes han baixat. Hi ho han fet en un 6% menys. Fins ara, el 2012 s'han registrat 324 motos, un 9 per cent menys que l’any passat. Honda i Yamaha es mantenen com a líders, tot i que aquest mes de juliol Suzuki i Kymco han notat un increment considerable de vendes.