100 accions formatives fins a finals d'any

900 alumnes han fet cursos empresarials a la Cambra de Comerç durant el primer semestre del 2012

Redacció
09 d'agost del 2012
Una sessió formativa de grup impartida a la Cambra
Una sessió formativa de grup impartida a la Cambra | La Torre
Una sessió formativa de grup impartida a la Cambra Foto: La Torre

La Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa ha previst 100 cursos de formació empresarial per al segon semestre de2012, que suposen un total de 2.849 hores de formació. La programació està pensada per formar i complementar els coneixements, competències i habilitats dels perfils professionals que requereix el mercat i que la Cambra ha copsat directament de les empreses de la seva demarcació.
 
La programació incidirà en àrees com el màrqueting digital, el comerç internacional, i l'àmbit econòmico-financer i el jurídic internacional. Quant als nous cursos de modalitat presencial, se n'han introduït quinze: des de les habilitats directives fins a la gestió empresarial, passant pels idiomes, les competències informàtiques i els recursos humans.

El 50% del total de les accions formatives que ofereix la Cambra de Terrassa corresponen a la formació on-line , accessible des del Campus Empresarial Virtual de la Cambra ( www.cevirtualterrassa.es ).

Balanç positu
En els sis primers mesos de l'any, l'entitat ha format un total de 909 alumnes en 2.515 hores de formació impartides, que s'han repartit en un total de 86 accions formatives. Els alumnes han valorat molt positivament la formació de la Cambra, i han atorgat una valoració de 8,57 punts (sobre 10) al conjunt de la formació rebuda. Per la seva part, el professorat ha estat valorat amb una puntuació de 8,95 punts.

Pel que fa als Programes Nord de Desenvolupament Directiu, l'octubre començarà la quarta edició del Programa Nord d’Estratègia i Màrqueting Internacional i el novembre la 17ena edició del Programa Nord de Direcció i Gestió Empresarial.
 
Són cursos específics per a directius que compten amb una metodologia pròpia, fomentada en la participació i l'intercanvi actiu d'experiències entre els participants, l'equip docent i empresaris amb contrastada experiència (a través dels Panells Empresarials). S'organitzen grups reduïts d'entre 10 i 15 persones, per afavorir així la detecció de necessitats, el diàleg, la resolució de problemes i la presa de decisions.
 
Bonificacions per formació
La Cambra també ofereix a les empreses del territori la possibilitat de gestionar el retorn de la inversió en accions formatives, a través del Sistema de Bonificacions de Formació Contínua.
 
Aquest sistema permet que les empreses disposin d'un crèdit de formació contínua per la contingència de Formació Professional. Així, és bonificable la formació contínua i presencial que tingui un mínim de 6 hores. Per facilitar el tràmit a les empreses, l'entitat gestiona la bonificació de la formació d’aquells programes que organitza: formació contínua, formació de directius, formació a mida i formació de postgrau.
 
Durant el primer semestre de 2012, la Cambra ha gestionat bonificacions per a 143 empreses, que els han suposat el retorn econòmic de 97.769,22 €.