Divendres se celebra la Festa de Sant Llorenç de la Mola

Redacció
08 d'agost del 2012
Un moment de la missa de la Festa de Sant Llorenç
Un moment de la missa de la Festa de Sant Llorenç | Toti Garcia
Un any més i organitzat per quart any per la Parròquia de Sant Joan amb la col·laboració de l'Ajuntament de Matadepera, tindrà lloc a la Festa de Sant Llorenç a la Mola, on tothom hi és convidat. Serà aquest divendres dia 10 i el ritual començarà a les 11 hores amb la celebració d'una Missa. En acabat, la tradicional processó al voltant del Monestir (aquest any, "toca" als homes portar el Sant), el cant del Virolai i els Goigs del Sant i per acabar coca i vi bo.

La Festa de Sant Llorenç té un origen antiquíssim i encara que hi ha qui diu que té més de 300 anys d'història, no n'hi ha constància escrita. Estroncada durant la Guerra Civil, es va recuperar a principis dels anys quaranta fins a la seva definitiva consolidació, als anys setanta.

Segons la tradició, Sant Llorenç va ser un dels set diaques de Roma. Quan Sixte va ser escollit Papa, l'any del Senyor del 257, Llorenç va ser encarregat d'administrar els bens de l'Església i tenir cura dels pobres. Per aquest motiu, va ser considerat un dels primers arxivistes i tresorers de l'Església i és el patró dels bibliotecaris. Va patir martiri (en una graella roent) el 10 d'agost del 258 i la tradició popular apunta que per aquest motiu aquest dia és el més calorós de l'any.