Idriss Gartit afronta aquest dimarts el judici per danys i desordre públic

El terrassenc d'origen marroquí, imputat arran de la vaga del 29-M, espera rebre "una multa com a màxim" però el cas podria passar a l'àmbit penal

Carles Batalla/Rachid Alí
06 d'agost del 2012
576_1343732973DSC01328-crop
576_1343732973DSC01328-crop | C.B.
 Idriss Gartit declararà a la Ciutat de la Justícia aquest dimarts.Foto: C.B.

Idriss Gartit, el terrassenc d'origen marroquí imputat per desordre públic i danys, declararà aquest dimarts a dos quarts d'onze del matí davant del Jutjat d'Instrucció número 7 de Barcelona. A la Ciutat de la Justícia de L'Hospitalet de Llobregat hi anirà acompanyat per la seva advocada, Pilar Rodríguez, i per un grup de gent que li dóna suport. El judici, motivat pels fets de la vaga del 29-M, també inclou a cinc persones més que van participar en la mobilització i que van ser identificats en una campanya d'Internet del Departament d'Interior.

Fa una setmana va declarar davant la comissaria dels Mossos de la carretera de Matadepera, on es va acollir al dret a no declarar i va refusar una sessió fotogràfica voluntària.

"Estic tranquil, espero que, com a màxim, m'imposin una multa", explica Gartit. Tot dependrà de la solidesa de les proves: si s'estima la seva veracitat, el cas es derivaria a l'àmbit penal, però si el jutge considera que no tenen prou força, es decretaria l'arxiu de les actuacions.