Àlex Fàbregas, crucificat per no sentir-se espanyol

Nació Digital
05 d'agost del 2012
Àlex Fàbregas prefereix 'Els segadors' a la 'Marcha real'
Àlex Fàbregas prefereix 'Els segadors' a la 'Marcha real'
Àlex Fàbregas prefereix 'Els segadors' a la 'Marcha real'

Unes declaracions del jugador barceloní d'hoquei herba, Àlex Fàbregas, al diari Ara han estat suficients per aixecar una polèmica que ha trascendit el món esportiu. Fàbregas, que juga al RC Polo, ha assegurat que "se sent català" però que juga amb Espanya "perquè no té més opció", fet que és cert, ja que la llei espanyola obliga els esportistes triats pel seleccionador a jugar amb la selecció, ho vulguin o no. Dels divuit jugadors d'hockei herba de la selecció espanyola, setze són catalans.

El nacionalisme espanyol ha reaccionat ràpidament i de forma virulenta especialment a la xarxa twitter, on l'esportista ha preferit tancar el seu compte davant dels insults i crítiques que estava rebent. Mentrestant, a twitter ha començat a utilitzar-se el hashtag #totssomalexfabregas

Des d'aquest enllaç, podeu fer un seguiment en temps real de les piulades sobre Àlex Fàbregas a twitter. Algunes demanen la seva expulsió de l'equip olímpic per part del COE.





Nascut a Barcelona el 25 d'octubre de 1980, Alexandre Àlex Fàbregas i Carné va participar als Jocs Olímpics d'Atenes, el 2004, on va obtenir un diploma olímpic pel quart lloc en hoquei herba. Forma part d'una família amb diversos components que han participat en Jocs Olímpics dins la mateixa disciplina esportiva.

- Fitxa d'Àlex Fàbregas al web del Comité Olímpico Español (COE)

- Fitxa a Sports/Reference

- Informació a la Viquipedia

- Fitxa al web de Maurits Hendriks

- Foto amb l'equipament olímpic espanyol posat, a la revista Hoy Mujer.

-