El Centre Excursionista de Terrassa, fidel als Pics d'Europa

La Torca del Mogu i el Cueto de la Cuadra, àrees de treball del grup

C.B.
01 d'agost del 2012
L'expedició terrassenca es troba passos tan estrets com aquests
L'expedició terrassenca es troba passos tan estrets com aquests | La Torre
L'expedició terrassenca es troba passos tan estrets com aquests Foto: La Torre

Fidel a una tradició de 35 anys, la Secció d'Investigacions Subterrànies del Centre Excursionista de Terrassa es trasllada novament a Astúries, al massís central dels Pics d'Europa. La zona triada és la mateixa des de 1984, és a dir, la del Llagu de las Moñetas, on l'expedició terrassenca ja ha iniciat la seva campanya espeleològica.

El grup va marxar a finals de juliol i s'hi estarà fins al 21 d'agost. Igual que en les darreres edicions, la campanya es farà conjuntament amb el Grupo Espeleológico Polifemo d'Oviedo i el GES Montañeiros Celtas de Vigo.

Enguany, el repte se centra en la connexió de la Sima del Cueto de la Cuadra (-443 metres de fondària) amb la Sima del Llagu i també a escalar per l'interior de la Torca del Mogu (-602 metres de fondària). A la Sima del Cueto de la Cuadra, l'any passat el SIS va arribar a la cota màxima i hi va trobar una sala de 20x20.

Tal i com explica una de les expedicionàries, Gemma Sendra, el principal objectiu és trobar alguna finestra per la qual es pugui fer escalada subterrània i trobar una via lateral per poder seguir baixant. La zona està plena de passos estrets. El grup té previst passar una nit en un campament bivac situat a uns 200 metres de fondària. Pel que fa a l'altra cavitat objecte de treball, la Torca del Mogu, enguany la idea és seguir fent-hi escalada.