El Centre Excursionista de Terrassa, fidel als Pics d'Europa

La Torca del Mogu i el Cueto de la Cuadra, àrees de treball del grup

per C.B. , 1 d'agost de 2012 a les 18:15 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 d'agost de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'expedició terrassenca es troba passos tan estrets com aquests Foto: La Torre

Fidel a una tradició de 35 anys, la Secció d'Investigacions Subterrànies del Centre Excursionista de Terrassa es trasllada novament a Astúries, al massís central dels Pics d'Europa. La zona triada és la mateixa des de 1984, és a dir, la del Llagu de las Moñetas, on l'expedició terrassenca ja ha iniciat la seva campanya espeleològica.


El grup va marxar a finals de juliol i s'hi estarà fins al 21 d'agost. Igual que en les darreres edicions, la campanya es farà conjuntament amb el Grupo Espeleológico Polifemo d'Oviedo i el GES Montañeiros Celtas de Vigo.

Enguany, el repte se centra en la connexió de la Sima del Cueto de la Cuadra (-443 metres de fondària) amb la Sima del Llagu i també a escalar per l'interior de la Torca del Mogu (-602 metres de fondària). A la Sima del Cueto de la Cuadra, l'any passat el SIS va arribar a la cota màxima i hi va trobar una sala de 20x20.

Tal i com explica una de les expedicionàries, Gemma Sendra, el principal objectiu és trobar alguna finestra per la qual es pugui fer escalada subterrània i trobar una via lateral per poder seguir baixant. La zona està plena de passos estrets. El grup té previst passar una nit en un campament bivac situat a uns 200 metres de fondària. Pel que fa a l'altra cavitat objecte de treball, la Torca del Mogu, enguany la idea és seguir fent-hi escalada.

 

Participació