El Vallès Occidental, un pulmó econòmic

El Consorci per l'Ocupació hi ha ajudat a crear 18 noves empreses i 34 llocs de treball el primer semestre del 2012

Redacció
01 d'agost del 2012

Durant el primer semestre del 2012 el Servei Local d'Empresa del Consorci per l'Ocupació i la Promoció Econòmica del Vallès Occidental (Copevo) ha impulsat la creació de 18 noves empreses a la comarca. Això ha fet que es generessin 34 llocs de treball. El Servei Local d'Empresa es presta des del Copevo de manera itinerant als municipis de Matadepera, Badia del Vallès, Ripollet i Montcada i Reixac i resta a disposició dels oferint durant tot l'any 2012.

Al Vallès Occidental s' hi ha registrat tradicionalment una activitat significativa pel que fa a la creació d'empreses. El Copevo ha contribuït a la promoció de la cultura emprenedora i a la generació de noves empreses a la comarca.

Accions d'assessorament
Durant el primer semestre de 2012 s'han realitzat 166 accions d'assessorament a emprenedors i emprenedores i també 7 accions de consolidació de noves empreses. Com a servei d'emprenedoria, des del Copevo s'atén a les persones amb primeres sessions d'acollida, que són el primer contacte de l'emprenedor amb el servei, i en les quals es dóna informació i orientació bàsica sobre la creació d'empreses (plans d'empresa, ajuts i subvencions genèriques, formes jurídiques, etc).

Aquestes sessions d'acollida poden ser de grup o individuals. Des del servei d'emprenedoria del Consorci també s'ha donat suport a l'elaboració de 20 plans d'empresa durant el primer semestre de 2012.