Idriss Gartit declararà davant del Jutjat d'Instrucció nº7 de Barcelona

El terrassenc d'origen marroquí, imputat per danys i desordre arran de la manifestació del 29-M, es nega a declarar i a fer-se fotos a la comissaria de la carretera de Matadepera

Carles Batalla/Rachid Alí
31 de juliol del 2012
Idriss Gartit ha sortit satisfet de la comissaria de la carretera de Matadepera
Idriss Gartit ha sortit satisfet de la comissaria de la carretera de Matadepera | Rachid Alí
Idriss Gartit ha sortit satisfet de la comissaria dels Mossos de la carretera de Matadepera Foto: Rachid Alí

Trenta minuts escassos ha durat la compareixença que ha fet aquest dimarts a la tarda el ciutadà terrassenc d'origen marroquí Idriss Gartit davant dels Mossos. Aquest dilluns a la nit havia rebut una trucada per anar a declarar arran dels aldarulls de la vaga general del 29 de març. A la comissaria de la carretera de Matadepera, Gartit, acompanyat per la seva advocada, s'ha acollit al dret a no declarar. A més, també s'ha negat a la sessió fotogràfica voluntària a la qual ha estat requerit per tal de comprovar si concordaven amb les instantànies que havien aparegut a la web del Departament d'Interior.

Així doncs, li han llegit els drets i no li han fet fitxa policial. Gartit ha sortit de la comissaria com a imputat per "danys i desordre", no com a detingut, i amb una citació per declarar davant del Jutjat d'Instrucció número 7 de Barcelona (el que està situat a la Gran Via de les Corts Catalanes, 111) el dimarts 7 d'agost a dos quarts d'onze del matí. 

Examinar l'atestat
El cas prové d'un atestat general que es va fer amb motiu de la vaga del 29 de març. "Encara l'hem de mirar perquè sabem el delicte però no el fet. Ell només va participar en la manifestació", indica la seva advocada, Pilar Rodríguez.

La lletrada lamenta la lentitud amb què s'ha gestionat l'afer i el fet que no s'hagi seguit la metodologia habitual. "Normalment els atestats es fan el mateix dia i, en aquest cas, arriba quatre mesos després. Això li resta credibilitat. A més, el jutge està demanant més proves perquè ja es va qüestionar la validesa de les fotografies de la web".

Idriss Gartit també s'ha interessat pels altres tres terrassencs identificats en la pàgina del Departament d'Interior. Només se sap que seguiran els mateixos passos que Gartit, és a dir, primer els citaran com a imputats a la comissaria dels Mossos de la carretera de Matadepera i, posteriorment, seran cridats a declarar davant del jutge que els pertoqui. Aquest procediment no té res a veure amb el que ha succeït a Sabadell on, segons Pilar Rodríguez, van detenir unes quantes persones de cop.