Els veïns ja tenen un local després de 30 anys de lluita

L'Ajuntament d'Ullastrell signa un conveni amb l'entitat per cedir-li un espai que ja utilitzava

Lluïsa Tarrida
02 d'agost del 2012
Els veïns aprofitaven les instal·lacions esportives per celebrar-hi activitats
Els veïns aprofitaven les instal·lacions esportives per celebrar-hi activitats | L.T.
Els veïns aprofitaven les instal·lacions esportives per celebrar-hi activitats Foto: L.T.

Va costar molts anys de sacrifici que els veïns de Ca n'Amat poguessin gaudir d'una zona d'esbarjo per poder realitzar-hi activitats esportives però també culturals o socials. Han passat trenta anys, però les il·lusions i l'esperit de sacrifici d'aquells ullastrellencs encara es mantenen ben vius, "continua sent una zona imprescindible per a la urbanització, va ser una fita històrica i no es pot deixar perdre", presumeix Josep Matarín, president de l'Associació de Veïns de Ca n'Amat.

El passat mes de juny, l'Ajuntament va fer oficial un conveni amb l'entitat veïnal pel qual se cedia l'espai destinat a local social perquè aquesta en pogués fer ús de forma legal i així evitar malentesos. "Només es tracta de donar certa autoritat a l'Associació perquè pugui utilitzar les instal·lacions per dur-hi a terme els mateixos serveis que ja ha estat fent fins ara", explica el regidor Joan Mesa.

I, encara que sembli un acord sense importància, per a l'entitat en té molta ja que últimament s'havien trobat amb queixes de veïns que els retreien fer-ne ús sense permís. Ara ja no serà així. L'Associació de Veïns de Ca n'Amat s'ha convertit en l'única entitat veïnal que posseeix un local propi. "La nostra voluntat és integradora, que se sentin part del poble i així poder establir amb l'associació uns ponts de col·laboració forts i estables", manifesta Mesa.

Des de l'entitat, aquest pas s'ha valorat de forma molt "positiva" i com un reconeixement a tota la feina que els veïns van fer i continuen fent per dinamitzar la zona. "Sabem que l'Ajuntament pot disposar del local quan li convingui i que el contracte està subjecte a una renovació cada ics temps, però estem contents que es legalitzi la situació", diu Matarín. I és rellevant també perquè els veïns podran gaudir d'un espai amb plena llibertat, sempre amb previ avís a l'associació, per jugar-hi un partidet de futbol, per fer-hi una costellada o per reunir-se per debatre algun projecte.

Un espai i un entorn del qual tenen cura ells mateixos tot i que des de l'Ajuntament fan el manteniment de la pista un cop cada quinze dies. Es tracta d'un espai de tots i per a tots, amb l'objectiu de seguir sent un punt de trobada, com ho serà del 31 d'agost al 2 de setembre quan aculli la Festa Major de Ca n'Amat.