Jordi Dueso: «Volem entrar a qualsevol bar i poder fer un cafè»

Pere Navarro, ha presidit l’acte de signatura del Pacte Terrassa per a l’Accessibilitat Universal

J.M.O.
30 de juliol del 2012
Signants del Pacte Terrassa per a l’Accessibilitat Universal, que ha tingut lloc al Saló de Sessions de l’Ajuntamen
Signants del Pacte Terrassa per a l’Accessibilitat Universal, que ha tingut lloc al Saló de Sessions de l’Ajuntamen | La Torre
Signants del Pacte Terrassa per a l’Accessibilitat Universal, que ha tingut lloc al Saló de Sessions de l’Ajuntamen Foto: La Torre

L’alcalde de Terrassa, Pere Navarro, ha presidit l’acte de signatura del Pacte Terrassa per a l’Accessibilitat Universal, que ha tingut lloc al Saló de Sessions de l’Ajuntament. La Torre s'hi ha adherit. Aquest document té per objectiu la consolidació del dret a l’accessibilitat universal. Per aconseguir-ho es vol implicar a tota la ciutadania, així com a empreses, entitats i col·lectius.

L’acte ha començat amb la intervenció de Jordi Dueso, membre de l’entitat Prou Barreres, en representació dels signants del pacte. El ponent ha agraït el esforços municipals per aconseguir una millor qualitat de vida però ha recordat que encara queda una feina ingent per fer a llocs com la comissaria de la policia espanyola. "Volem entrar a qualsevol bar i poder fer un cafè". Volen poder comprar qualsevol cosa a qualsevol lloc. Llavors sí, llavors tot estarà correcte. A continuació han signat el document representants de la Taula de la Discapacitat de Terrassa.

Finalment, l’alcalde de Terrassa, Pere Navarro, ha fet un discurs destacant la importància del pacte que, segons ha afirmat “és més que un paper, és una declaració d’intencions”.  Navarro ha assenyalat que avui, quan a causa de  la crisi i les retallades “correm el risc de tenir una societat dual en la que uns poden tenir oportunitats i altres es poden quedar al marge, no ens hem de resignar i hem de buscar solucions”. En aquest sentit, l’alcalde ha dit que aquest pacte  indica que “junts podem lluitar contra una forma d’exclusió”.

Després de la signatura, el pacte resta obert a les adhesions de totes les entitats i ciutadans que s’hi vulguin incorporar. Les adhesions es podran formalitzar a través de la Seu Electrònica de l’Ajuntament de Terrassa.El Pacte per a l’Accessibilitat de Terrassa representa un salt qualitatiu en les accions pel foment de l’accessibilitat perquè integra tres instruments: el Pla d’Accessibilitat, la Comissió d’Accessibilitat de la Taula de la Discapacitat de Terrassa i el conveni amb l’entitat Prou Barreres, que assessora l’ajuntament en matèria d’accessibilitat des de fa un any.