Rull: «El PSC crea el problema i s'oposa a la solució»

Clam dels socialistes vallesans a favor de la Llei de la Dependència

per La Torre , 27 de juliol de 2012 a les 14:37 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 de juliol de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Representants del PSC Vallès Oest


considera "insòlita, la posició del PSC Oest sobre llei de la dependència. Creen el problema però s'oposen a la solució". El líder nacionalista ha piulat a Twiiter i ha respost als socialistes de la comarca.

Les agrupacions del Partit Socialista de Viladecavalls, Matadepera, Vacarisses, Rellinars, Ullastrell, Castellbisbal, Sant Llorenç Savall i Gallifa s'han unit per tal de mostrar el seu rebuig davant les retallades que el govern de Rajoy ha aplicat en matèria de Serveis Socials.


En un comunicat conjunt firmat per Antonio Navarro, Laura Sánchez, Jordi Adrià, Jordi Ibáñez, Antoni Granell, Jaume Valls i David Vidal, els socialistes dels petits municipis diuen que "els populars han reduït un 15% la quantitat establerta per a la prestació econòmica per cures en l'entorn familiar. Aquesta retallada afecta a 106.957 persones a Catalunya que reben mensualment aquesta prestació econòmic que ara es veurà notablement reduïda".

En el comunicat s'assegura que "la dreta dels governs de CiU i PP està desmantellant la Llei de la Dependència per la porta del darrera, de forma encoberta, sense diàleg i sense informar a la ciutadania. La paràlisi de la llei en un any i mig a Catalunya i ara el desmantellament que està aplicant el PP, ataquen directament a les persones més vulnerables, a la gent gran i als cuidadors i cuidadores, que tenen pensions més baixes".

La nodrida representació de socialistes vallesans diuen que "els governs de dretes ens volen fer creure que el dret a l'assistència no és sostenible, però des del PSC defensem rotundament aquesta Llei que va aprovar l'anterior Govern Socialista i que va posar les bases per donar resposta a una realitat que cada vegada és més visible a la nostra societat. En els nostres municipis, són moltes les famílies que tenen un membre dependent i diverses ja rebien la prestació de la Llei de la Dependència. Totes aquestes persones quedaran desateses després que el Govern popular, amb el suport de CIU al Congrés, hagi paralitzat la Llei per als dependents moderats".

Segons els firmants de la nota, des de la seva posada en marxa el gener de 2007, el Sistema de Dependència ha incorporat 152.974 persones a Catalunya, que avui reben un servei o prestació. La majoria de les persones beneficiàries, un 74% són més grans de 65 anys i el 54% més grans de 80 anys. D'aquestes, tres quartes parts són dones.

El PSC del Vallès Oest creu que les retallades "suposaran un pas enrere en el benestar i en la dignitat social del país" i reclama viure en un lloc "on el govern sigui sensible, just i equitatiu".
 

 

Participació