Les altres obres del paisatge urbà

Quinze artistes prenen part en el primer Cicle de Poesia Visual al Carrer entre el juliol i l'octubre

Carles Batalla
05 d'agost del 2012
L'obra \"Traza tu huella\"
L'obra \"Traza tu huella\" | La Torre
L'obra "Traza tu huella" de Jordi F. Fernández Foto: La Torre

Igual que succeeix amb el menjar, l'art entra pels ulls però en aquest cas el format també juga un paper cabdal en la receptivitat i predisposició de l'espectador. Conscients d'aquesta circumstància, Terrassa Arts Visuals i l'Ajuntament de la ciutat, amb la col·laboració del Laboratori Creatiu dels Amics de les Arts, han organitzat el primer Cicle de Poesia Visual al Carrer.

L'exposició consta d'obres de quinze artistes que s'instal·laran en diversos opis (un panell publicitari recobert de vidre) de la ciutat entre els mesos de juliol i octubre. L'objectiu de la iniciativa és apropar a la ciutadania aquesta disciplina artística que va tenir en Joan Brossa un dels seus màxims exponents. Es pretén que l'art surti literalment al carrer i serveixi per fer visibles els autors de les obres. La temàtica és lliure, fet que estimula la llibertat dels creadors, que també han apostat pel sentit de l'humor.

Els participants
El projecte ja té full de ruta: fins al 30 de setembre els protagonistes seran Jordi Badiella, Jordi F. Fernàndez, Lídia Moreno & José A. Soria, Toni Prat, Maria Romaní & Marcel Ayats i Joan Ignasi Ros. Durant l'octubre, set companys els agafaran el relleu: Adolf, Àngels Jornet, Àlex Monfort, Irene Pérez, Sergi Quiñonero, Manel Rebollo i Rat Soriano. En el cas de Monfort, Romaní, Ayats, Adolf i Soriano, el juny van prendre part al ReciclArt'12. Nou d'ells són terrassencs: Badiella, Fernàndez, Moreno, Soria, Monfort, Pérez, Rebollo, Soriano i Ros.

Oportunitat i orgull
Per a Àlex Monfort, el cicle representa un doble al·licient. "D'una banda, és una oportunitat de donar a conèixer la poesia visual i obrir-la al carrer, tenint en compte que la tendència de l'art i de la poesia queda reduïda a un grup de gent limitat i, de l'altra, és un orgull poder exposar a la ciutat on visc." L'obra de Monfort es titula "El guixot" i fa referència als gegants de "El Quixot".