Un matadeperenc crea un joc compatible per a iPhone

Aniol Alcaraz ha estat un dels dissenyadors del joc de cartes de la sèrie de televisió "Águila roja" i ha participat en torneigs internacionals de Màgic

Joan Manel Oller
12 d'agost del 2012
Una imatge del joc 'Nihilumbra'
Una imatge del joc 'Nihilumbra' | A.A.
Una imatge del joc 'Nihilumbra' Foto: A.A.

L'enginyer informàtic, programador i fundador de Beautifun Games, el matadeperenc Aniol Alcaraz, ha estat un dels màxims responsables del "Nihilumbra", un videojoc d’iOS, el sistema operatiu d’Apple que acaba de sortir al carrer. L'empresa és el resultat de la unió de forces entre companys d'universitat que van fer un màster de videojocs.

Aniol Alcaraz, de 26 anys, ha tingut la responsabilitat de programar el joc i organitzar la feina dels seus amics i col·laboradors, tot preparant la campanya de màrqueting i de difusió.

Les crítiques, de moment, han estat molt positives, ja que ha sortit a la llista del “New and Noteworthy”, de l’Apple Store USA, i amb "bones sensacions per part de la gent que l'ha provat". "Volíem fer una cosa diferent, nova, més artística de l'habitual per a Iphone, encara que ja normal en les consoles."

Una afició que ve de lluny
Entre d’altres feines, Aniol Alcaraz també ha estat un dels dissenyadors del joc de cartes de la sèrie de televisió "Águila roja" i campió d’Espanya i participant en diversos torneigs internacionals de "Màgic" (2004), un joc de cartes d’estratègia. Fundada l’any passat, Beautifun Games ja ha començat a fer els preparatius per treballar en el següent videojoc. Segons ha comentat a Matadepera.cat, "des de petit m'ha agradat jugar a videojocs, i un dels motius pels quals vaig fer Enginyeria Informàtica va ser poder-los fer jo algun dia".

Nihilumbra és compatible amb iPhone 4, iPod Touch 4 i iPads. "Submergeix-te en l'immens món de Nihilumbra i acompanya Born en la seva aventura per trobar-se a si mateix mentre intenta escapar de la seva inevitable maledicció", es diu en el joc.

Born és un ésser creat a partir del buit absolut. Quan abandona el buit i apareix al món, comença un llarg viatge on aprendrà a fer servir els colors al seu voltant, que li proporcionaran poderoses habilitats; tot i que haurà de pagar un altíssim preu. El buit ha d'estar unit. El reclama i no deixarà mai de perseguir-lo, destruint tot el que toqui al seu pas. A canvi de seguir viu, Born condemnarà la terra que trepitja, fent que desaparegui per sempre.

Amb més de 10 hores de durada, la jugabilitat està inspirada en jocs clàssics i completament redissenyada per a pantalles tàctils. Es poden canviar les físiques del terreny fent servir cinc colors diferents i utilitzar els cinc mons com una tela i transformar-los a voluntat.

Hi dos sistemes de control diferents; botons clàssics o sensor d'inclinació. La banda sonora original ha estat composta per Álvaro Lafuente. Es recomana fer servir auriculars.