Nous semàfors a La Maurina

Instal·lats a la cruïlla de l'avinguda Àngel Sallent, s'emmarquen en el projecte del Pla de Barris

Redacció
24 de juliol del 2012
Un dels nous semàfors instal·lats a l'Avinguda Àngel Sallent
Un dels nous semàfors instal·lats a l'Avinguda Àngel Sallent | La Torre
Un dels nous semàfors instal·lats a l'Avinguda Àngel Sallent Foto: La Torre

Aquest dimarts han entrat en servei els nous semàfors de la cruïlla de l'avinguda d’Àngel Sallent amb el carrer del Doctor Salvà, al barri de La Maurina. La mesura forma part de les obres d'urbanització del Pla de Barris de La Maurina.

El grup semafòric consta de sis semàfors per a trànsit rodat i quatre per a vianants. A cada sentit de circulació de l'avinguda s'hi ha instal·lat un bàcul amb dos semàfors a diferent alçada, i s'han instal·lat també dues columnes al carrer de Doctor Salvà, a la banda de La Maurina. Aquest carrer és de sentit únic cap a l'est, és a dir, en direcció a Ca N'Aurell.

Pel que fa als semàfors de vianants, la dotació inclou un semàfor per sentit a cadascun dels quatre passos de vianants que hi ha al voltant de la cruïlla. Per tal de millorar la seguretat de la cruïlla s'han instal·lat dos semàfors de protecció de vianants a l'entrada del carrer Doctor Salvà, per on passen vehicles que venen de La Maurina i que giren des de l'avinguda. A més, els semàfors de vianants de l'avinguda incorporen senyal acústic per a invidents. En total, doncs, s'han vuit semàfors per a vianants, dos de protecció de vianants i quatre semàfors acústics.

La semaforització d'aquesta cruïlla s'emmarca en el projecte d'urbanització dels carrers del Doctor Salvà, Velázquez, Dom Bosco i Pare Llaurador, que va començar a executar-se l'estiu passat. A dia d'avui han finalitzat els treballs a tots quatre carrers excepte a Dom Bosco, que s'ha d’asfaltar aquest estiu i posteriorment instal·lar el nou mobiliari urbà i senyalització de trànsit.

El Pla de Barris de La Maurina es va començar a executar el 2009, finançat al 50% per l'Ajuntament de Terrassa i la Generalitat de Catalunya, però el passat febrer la Generalitat va anunciar que no hi destinaria més diners. Aleshores, el consistori egarenc va decidir tirar endavant el projecte en solitari, ajornant la urbanització de la plaça de La Maurina i la construcció de l'equipament projectat i mantenint la resta de programes urbanístics i socioeconòmics.