Nens a prop de les flames

L'Esplai Can Palet de Terrassa continuarà de colònies a Figueres, segons el coordinador general del grup de 80 infants,que explica que van passar la nit a Les Orenetes de Borrassà i que el vent va allunyar definitivament les flames de matinada

per Nació Digital , 24 de juliol de 2012 a les 07:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 de juliol de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Les Orenetes de Borrassà amb nens de l'Esplai Can Palet de Terrassa Foto: Esplai Can Palet

El greu incendi de l'Alt Empordà no ha trastocat les previsions de l'Esplai Can Palet de Terrassa. Un grup de 80 nens, sota la supervisió de 18 monitors i 4 cuineres, havia iniciat les colònies d'estiu a la casa Les Orenetes, situada al municipi de Borrassà (Figueres). Segons explica el coordinador general del grup, Josep Rodríguez, a mitja tarda del passat diumenge el fum s'aproximava a l'edifici, el cel es posava negre i queia cendra. Aleshores, van fer una primera trucada als Mossos, que els van dir que no estaven en perill i els van recomanar quedar-se dins la casa amb les portes i les finestres ben tancades."Les flames eren molt visibles a la nit però els nens no es van espantar", indica Rodríguez. De nou, el contacte telefònic amb els Mossos els va tranquil·litzar: no es trobaven en una zona de risc. Tot i així, i per curar-se en salut, els monitors van avisar la companyia d'autocars, que els van facilitar dos vehicles en cas d'emergència. A més, també van contactar amb el pavelló de Fontajau per assegurar-se l'estada nocturna en cas d'evacuació.


Però a les tres de la matinada, el risc es va esvair completament. "El vent va girar i el foc es va allunyar. Els nens van dormir tranquils però ho van fer amb les sabates posades i ja tenien la motxilla feta per si de cas", recorda Josep Rodríguez.

L'Esplai Can Palet té previst mantenir l'activitat fins el proper diumenge dia 29, data de finalització d'aquestes colònies.

 

Participació