Laia Ortiz: \"Les retallades del PP són un cop d'estat a la democràcia\"

La diputada d'ICV al Congrés critica durament les mesures de Rajoy en un acte celebrat a Terrassa

Redacció
23 de juliol del 2012
576_13428045732012-07-20_rp_Terrassa_amb_Laia_Ortiz-crop
576_13428045732012-07-20_rp_Terrassa_amb_Laia_Ortiz-crop | La Torre
 Alguns representants ecosocialistes de la comarca: La Torre

Iniciativa per Catalunya Verds del Vallès Occidental ha fet valoració pública de les mesures aprovades pel Congrés dels Diputats, amb els únics vots a favor del Partit Popular. L'acte s'ha fet a Terrassa i ha comptat amb la presència de la la diputada al Congrés Laia Ortiz, el president comarcal d'ICV, Santi Cayuela, la presidenta d'ICV a Terrassa, Fabiola Gil, i la portaveu del partit a Sabadell, Carme Garcia.

Ortiz ha titllat la reforma de "declaració de guerra sense precedents al sector públic" i ha criticat al Gover espanyol pel contingut de l'articulat, però també per les formes amb les quals s'ha presentat, "a cop de decret, sense debat previ amb els grups, ni la participació de sectors afectats, amagant i mentint abans d'anunciar les reformes i amb el menyspreu de Rajoy, que ni tan sols va participant en tot el debat fins al moment de la votació".

Sobre el contingut, la diputada ha condensat l'esperit de la reforma assegurant que "el PP clarament ha abandonat a les treballadores i als treballadors, que són els que ho estan passant pitjor". Ortiz ha considerat que tot plegat és "un cop d'estat al sistema democràtic tal i com el coneixem fins ara". Concretament, Ortiz ha fet esment d'algunes de les conseqüències del Reial decret-Llei, com "la reducció de les prestacions d'atur, la suspensió de la llei de dependència, l'augment d'impostos (amb la ipujada de l'IVA que no distingeix de poders adquisitius, però sense tocar les tributacions de les SICAV o amnistiant defraudadors fiscals i especuladors), la destrucció de molts sectors econòmics o la recentralització de l'Estat (culpabilitzant les autonomies i els ajuntaments, contribuint a eliminar l'administració més propera, és a dir, la local)".

La diputada també ha apel·lat a la ciutadania perquè "es rebel·li contra aquest cop d'estat" tal i com vàrem fer ahir en "les mobilitzacions massives a totes les ciutats". Segons Ortiz " es d'ICV "continuarem exigint un referèndum de les retallades i la dimissió del govern de l'estat".

El Reial Decret Llei a la comarca
La presidenta local d'ICV a Terrassa, Fabiola Gil, ha assegurat que Iniciativa "continuarà fent batalla conjunta amb totes les forces polítiques i socials que vulguin dir no a aquestes mesures i a aquesta forma de fer política del govern Rajoy".

De la seva banda, la portaveu d’'CV a Sabadell, Carme Garcia, ha alertat que "no tolerarem que ens prenguin la democràcia i ens portin a la misèria". En aquesta línea ICV està presentant mocions als Plens Municipals de la comarca per rebutjar totes aquestes mesures.