Mina neteja rieres i torrents de Terrassa

La durada prevista per treure les deixalles dels espais fluvials és d’un mes

La Torre
22 de juliol del 2012
Inspecció i neteja d'una riera de Gombrèn
Inspecció i neteja d'una riera de Gombrèn | GDT
Inspecció i neteja d'una riera de Gombrèn Foto: GDT

Un any més, les entitats Fundació Mina, Associació local d’Entitats per a la Inclusió (ALEI), Ajuntament de Terrassa i Eco Equip, SAM, signen i desenvolupen el conveni per tal de netejar els torrents i rieres del nostre entorn geogràfic, amb la voluntat de dedicar el seu esforç a la millora de la qualitat de vida de les persones i el medi on habitem.

Aquest és el dotzè any consecutiu que Fundació Mina d’Aigües de Terrassa, porta a terme la neteja de torrents i rieres dels municipis on presta servei Aigües de Terrassa. Aquesta neteja comporta la retirada de deixalles, runes i altres residus, però en cap cas l’actuació sobre la vegetació de les lleres, i es fa especial incidència en la campanya de conscienciació per tal que els ciutadans respectin el medi i ens ajudin a mantenir aquests espais nets, aspecte sobre el que insistim i recordem penjant cartells informatius en les àrees netejades.

Des de 2001, s’han retirat ja més de 170 tones de residus i deixalles, i Fundació Mina hi ha destinat 94.000 euros per a la contractació de persones socialment desfavorides.

Fundació Mina contracta, a través d’ALEI i mitjançant ALBA, a persones amb dificultats d’inserció sòciolaboral per a l’execució de les neteges. L’Ajuntament de Terrassa, per la seva banda, quan aquestes neteges són dins del seu terme municipal, col·labora en la planificació dels treballs i realitza, mitjançat Eco Equip SAM, la gestió de les deixalles, assenyalant els punts i les formes de recollida. La neteja es fa sempre prèvia autorització de l’Agència Catalana de l’Aigua que marca les condicions de la mateixa i amb el vist-i-plau dels ajuntaments que cooperen en la tramitació de les autoritzacions.

Per tant, recordem que són tres les finalitats d’aquesta campanya: facilitar la integració sòcio-laboral de col·lectius desafavorits, recuperar el medi natural de torrents i rieres del nostre entorn i conscienciar a les persones de les poblacions on opera Aigües de Terrassa vers una cultura de respecte amb el medi, finalitats i objectius amb els que Fundació Mina sempre s’ha involucrat.