Terrassa no calla i 12.000 persones surten al carrer

La manifestació convocada pels sindicats ha omplert la Rambla de ciutadans indignats amb les retallades del govern espanyol

Lluïsa Tarrida
19 de juliol del 2012
El manifest es va llegir al Portal de Sant Roc
El manifest es va llegir al Portal de Sant Roc | Lluïsa Tarrida
 
El manifest es va llegir al Portal de Sant Roc per part de l'artista Toni Garrich. Foto: Lluïsa Tarrida

Terrassa ha viscut aquesta tarda la manifestació convocada per sindicats i que ha comptat amb el suport de diverses entitats i associacions veïnals i culturals de la ciutat així com partits polítics. Fins a 12.000 persones, segons l'organització, han participat en la convocatòria sota el lema "No callem, no ens resignem. Plantem cara!" que ha transcorregut sense incidències destacables des de la plaça de Lluís Companys fins al Portal de Sant Roc. Només els decibels han pujat de to i les proclames han estat més intenses quan els manifestants passaven per davant de la seu del Partit Popular.

Ha estat al Portal de Sant Roc, on s'ha llegit el manifest per part de l'artista Toni Garrich en el qual posava èmfasi en "demanem la dimissió del govern de l'estat espanyol per flagrant frau electoral i la convocatòria immediata d'eleccions" i en què "el Vallès Occidental estem en contra de les retallades socials i laborals, contra les desigualtats que estan creant!". 

Les entitats convocants han considerat "un èxit" la resposta per part de la ciutadania i han emplaçat al govern estatal a moure fitxa si no vol que passat l'estiu hi hagi una convocatòria de manifestació general. De totes maneres però, han avançat que al llarg de l'estiu, les mobilitzacions no s'aturaran fins que s'aconsegueixi parar les retallades.