Trànsit assetja als diputats de SI al Parlament pel #novullpagar

Uriel Bertran i Toni Strubell reben les multes a la cambra catalana. El diputat per Girona les rep en castellà

Quico Sallés/Parlament
18 de juliol del 2012
Una de les multes rebudes al Parlament i remeses al diputat Bertran.
Una de les multes rebudes al Parlament i remeses al diputat Bertran.
Una de les multes rebudes al Parlament i remeses al diputat Bertran.

El Servei Català de Trànsit va per feina. Així ho demostra el fet que els diputats de Solidaritat Catalana per la Independència que han fet un #novullpagar -la insubmissió del peatge- han rebut les sancions al "Palau de la Ciutadella S/N,Parlament de Catalunya". Així ho acrediten les multes rebudes pels diputats solidaris Uriel Bertran i Toni Strubell aquest dimarts a las que ha tingut accès Nació Digital.

Un sanció per correu certificat que, segons Bertran, és "estranya" ja que les dues notificacions d'incoació d'expedient o el plec d'al·legacions els va rebre al seu domicili particular. "No ho entenc", assegurava Bertran als passadissos del Parlament no sense un polsim d'ironia, recordant que a la "cambra catalana segur que m'hi troben". De fet, Bertran tot i haver rebut les dues multes es mostrava relaxat i segur que "serien anul·lades un cop estiguèssin recorregudes perquè són sancions il·legals". Ara bé, el fet que siguin notificades al Palau del Parlament xoca als parlamentaris que ho entenen com una mesura de pressió.

Multes en castellà

Per altra banda, el diputat per Girona de la formació, Toni Strubell, s'ha queixat amb irada vehemència al conseller d'Interior, Felip Puig, de què el Servei Català de Trànsit li hagi remès les sancions "escrites en espanyol". Puig s'ha fet el sorprès.