Menys ofertes laborals a Terrassa el segon trimestre

El sisè Observatori Laboral de la Fundació Cecot Persona i Treball també constata l'estancament en la recepció de CV i el fet que el mercat no pot absorbir la demanda

Redacció
21 de juliol del 2012
Una oficina de l'OTG. Foto: Arxiu ND

El sisè Observatori de l'Actualitat Laboral, impulsat per la Fundació Cecot Persona i Treball (FCPiT) com a mesura d'anàlisi de l'àmbit ocupacional, segueix amb xifres que no conviden precisament a l'optimisme. Així, el nombre d'ofertes gestionades per la borsa de treball de l'entitat continua a la banda baixa (115 ofertes en el segon trimestre) respecte a les del mateix període de l'any anterior (124), tot i que supera de poc la dada del primer trimestre d'aquest any (106).

En aquest sentit, cal tenir present que la xifra d'aquest segon trimestre acostuma a ser de les més altes de tot l'any per la relació del període preestiu i la influència en el sector dels serveis i del turisme. Quant al nombre de CV gestionats, l'observatori posa de manifest un cert estancament en la recepció (535 en el segon trimestre), tot i que, en qualsevol cas, la xifra supera de llarg les ofertes generades. D'aquesta manera, continua havent-hi un decalatge molt significatiu entre les ofertes i les demandes.

Integració dels discapacitats
L'àmbit temàtic d'aquest Observatori gira al voltant de l'acompliment de la LISMI (Llei d'integració social dels minusvàlids) per part de les empreses. De la mà d'un estudi elaborat per la Fundació Cecot  Persona i Treball, amb el suport de la Diputació de Barcelona, s'analitza el coneixement de la LISMI per part de les empreses associades a la Cecot –que és majoritari–, el seu acompliment –també majoritari– i els índexs de contractació de persones amb discapacitat i el grau d'aposta per les mesures alternatives.

Entre les conclusions de l'OAL, destaca el fet que el 90% de les empreses enquestades tenen coneixement de la LISMI. Per sectors d'activitat, són les empreses del sector químic les que més compleixen la normativa (96%), mentre que les del sector de comerç i serveis són les que menys (70,5%). Les persones amb discapacitat física són les que tenen més presència a les empreses: hi són presents en més del 60%. I el percentatge de persones amb malaltia mental no arriba al 5%, la menor presència entre les diferents tipologies de discapacitat.