Terrassa, ciutat bruta i deixada segons CiU

Els nacionalistes critiquen la "falta d'actitud i la desídia" de l'equip de govern en la neteja i cura dels carrers de la ciutat

Lluïsa Tarrida
13 de juliol del 2012
CiU ha volgut denunciar la situació de brutícia en què es troben els carrers de la ciutat
CiU ha volgut denunciar la situació de brutícia en què es troben els carrers de la ciutat | Lluïsa Tarrida
CiU ha volgut denunciar la situació de brutícia en què es troben els carrers de la ciutat Foto: Lluïsa Tarrida

Convergència i Unió ha convocat aquest divendres als mitjans de comunicació al carrer Cardaire, cantonada amb carrer de Sant Pere per denunciar l'estat de "deixadesa" en què es troba la ciutat de Terrassa. "En el mateix cor, en ple centre, trobem que hi ha problemes de neteja viària i de pintades a les parets", ha manifestat el president dels convergents, Josep Rull, que ha atribuït aquest aspecte "gens atractiu" més que "a una qüestió de falta de recursos, es tracta d'una manca d'actitud, de desídia, per part de l'equip de govern de voler solucionar el problema".

A nivell comparatiu, els nacionalistes van posar com exemple la "feina immediata i d'actitud de vetlla que estan realitzant les associacions de comerciants, com TerrassaCentre, on els establiments dels seus associats gaudeixen d'una atenció immediata quan es troben amb les parets del seu negoci tacades". Per contra, van denunciar que "els espais públics, que no són propietat de ningú i les zones amb mobiliari urbà, es veuen abocades a la brutícia i a l'acumulació de pintades". Rull va sentenciar que "sembla una cosa inaudita, però Terrassa s'ha tornat amb els darrers anys amb una ciutat abandonada, bruta i deixada. I estem parlant del propi centre, però també ho podríem extrapolar a la resta d'eixos comercials de la ciutat".

Els convergents consideren que justament els eixos comercials haurien d'anar lligats amb el concepte "d'excel·lència" i això passa per tenir els carrers ben nets, les parets blanques i el mobiliari sencer. "Creiem que hi ha hagut certa relaxació en la prevenció de l'incivisme per part del Consistori. Això no està passant a ciutats com Reus o Sabadell, en què cada dia hi ha més deixadesa als carrers, i si està passant a Terrassa és perquè alguna cosa no s'està fent bé", ha subratllat Josep Rull. Per "recuperar el pols" que segons CiU s'ha perdut, la formació proposa dues alternatives: o bé que l'Ajuntament s'encarrega de fer les tasques de prevenció seriosament i de neteja ràpida o bé es donen més recursos a les associacions de comerciants i s'anima als botiguers a afiliar-se perquè s'ocupin d'aquesta neteja.

CiU considera però, que la feina de l'Ajuntament de "vigilància" i de "mimar" l'entorn ha de ser "més contundent i de tolerància zero" i s'ha de fer visible amb accions clares contra els actes incívics, siguin les pintades o siguin els propietaris d'animals que no recullen els excrements. En els últims anys hi hagut una "relaxació" i si es vol que "la ciutat torni a ser atractiva i turística, factors clau per poder dinamitzar i activar l'economia" cal una major implicació de l'equip de govern en aquest aspecte.