La UPC mira amb més bons ulls Terrassa

El sector empresarial dóna suport al nou grau oficial semipresencial d'Òptica i Optometria

Redacció
10 de juliol del 2012
Foto de familia del Patronat de la FOOT, amb el rector Antoni Giró i la directora de la FOOT Ester Guaus al capdavant
Foto de familia del Patronat de la FOOT, amb el rector Antoni Giró i la directora de la FOOT Ester Guaus al capdavant

El Patronat de la FOOT, amb el rector Antoni Giró, i la directora de la FOOT, Ester Guaus, al capdavant

La UPC impulsa la col·laboració entre empreses del sector òptic i  la Facultat d'Òptica i Optometria de Terrassa (FOOT). La reunió del patronat de la Facultat que reuneix una desena d'empreses i institucions, emmarca la col·laboració d'un sector que en els darrers sis anys ha facturat 12.000 milions d'euros i que ha multiplicat el nombre d'establiments

L'any 2006, l'empresa General Òptica es va posar en contacte amb la FOOT de la UPC per plantejar-li una necessitat: a causa d'uns canvis legals, els establiments comercials d'òptica es convertien en establiments sanitaris i, per tant, aquests havien d'estar dirigits per titulats universitaris. La direcció de la FOOT va cercar la manera de donar resposta a aquesta necessitat de l'entorn empresarial i va posar en marxa uns nous estudis universitaris oficials d'Òptica i Optometria en modalitat semipresencial, una experiència pionera al panorama universitari estatal.

Fruit de la col·laboració universitat-empresa, l'any 2007 es va crear un Patronat empresarial, en col·laboració amb 10 empreses del sector, el Col·legi d'Òptics i Optometristes de Catalunya i la Federación Española de Asociaciones del Sector Óptico (FEDAO). L'objectiu del Patronat era donar suport a la posada en marxa dels estudis en modalitat semipresencial en Òptica i Optometria i a la seva adaptació a l'Espai Europeu d'Educació Superior.

Reconeixement de la UPC a les empreses
El dia 9 de juliol passat, les empreses i institucions que integren el Patronat de la Facultat d'Òptica i Optometria  de Terrassa (FOOT) es van reunir al Rectorat de la UPC per realitzar una Junta extraordinària en la qual es va valorar com un èxit la posada en marxa dels estudis semipresencials. El curs 2010-2011 es van matricular 110 estudiants i, des del curs 2009-10, s'han titulat un promig de 12 persones cada any.

En la sessió de treball del dia 9 de juliol es van analitzar també els reptes actuals del sector de l'òptica i l'optometria i els assistents van debatre els projectes de futur de la facultat de la UPC al Campus de Terrassa. Com a projectes de futur, es van plantejar principalment tres línies de treball: la formació continuada per als professionals de les empreses del sector òptic en format on-line, tant en modalitat no presencial com semipresencial, la col·laboració de les empreses en el disseny de programes de pràctiques externes per a l'estudiantat de la FOOT i en proporciona més visibilitat nacional i internacional a l'alt nivell de col·laboració universitat-empresa aconseguit.

A la reunió del Patronat va assistir el rector de la Universitat Politècnica de Catalunya·BarcelonaTech (UPC), Antoni Giró, així com la degana de la Facultat, Ester Guaus. Ambdós van agrair a les empreses la tasca i la col·laboració que han dut a terme durant aquests darrers cinc anys.