Acte de cloenda del curs de direcció Eduard Toldrà

Redacció
09 de juliol del 2012
576_1341843554FinalConcert_all
576_1341843554FinalConcert_all


El dissabte al vespre va finalitzar el 1er Curs Internacional de Direcció Orquestral "Eduard Toldrà" amb un esperat concert de cloenda a l'Auditori Municipal de Terrassa, seu oficial del curs. Després d'una intensa setmana de classes amb Donato Renzetti, exponent mundial de la direcció d’orquestra, vuit dels dotze participants van tenir l'oportunitat de mostrar els seus avenços davant d'un centenar de persones atretes per la qualitat de l'orquestra i la internacionalitat dels joves directors.

Durant la pausa van sorgir els comentaris i les valoracions entre el públic, gratament sorprès del nivell dels alumnes i intentant decidir un favorit. La Filharmònica de Cambra de Catalunya, integrada per 35 músics provinents de les tres millors orquestres de Catalunya, va mostrar el seu ventall estilístic: des de la delicadesa de Ravel fins a l'opulència de Beethoven, passant pel sentit de l'humor rossinià.

Raúl García, concertino de l'orquestra, va posar la seva extraordinària sensibilitat al servei del concert per violí Op 64 de Mendelssohn. En acabar, músics, directors i mecenes van poder intercanviar opinions i experiències mentre gaudien del còctel-degustació ofert per
l’organització, basat en la gastronomia terrassenca i el cava del Vendrell.