Una gota més gran que un oceà al mNACTEC de Terrassa

Una exposició al Museu de la Ciència apropa al gran públic els conceptes bàsics de la nanociència

Joan Manel Oller
09 de juliol del 2012
Tot i que la nanotecnologia ja és present entre nosaltres, els seus riscos encara no han estat avaluats.
Tot i que la nanotecnologia ja és present entre nosaltres, els seus riscos encara no han estat avaluats.
La nanotecnologia ja és present entre nosaltres. Foto: N.D.

Dimensió Nano és una exposició sobre nanotecnologia de l'Institut Català de Nanotecnologia (ICN), la Mandarina de Newton i el mNACTEC de Terrassa i ha comptat amb el finançament de la Federación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT).  Es presenta ara a les instal·lacions del Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) de la Rambla d'Ègara. Es podrà veure durant un any, fins al juny de 2013.

"Entra en una dimensió meravellosa, on una gota d'aigua sembla més gran que un oceà, on l'or pot ser vermell i l'home juga amb els àtoms com si fossin peces d'escacs, on els vidres es netegen sols i la roba mai no es taca, i un robot més petit que un cabell repara un vas sanguini… Entra en la nanodimensió", està escrit en la presentació.

Dimensió Nano és una exposició que mostra les possibilitats, oportunitats, dificultats i reptes que ofereix la nanotecnologia. Partint de l'experiència real d'un centre de recerca capdavanter, com és l'Institut Català de Nanotecnologia, i de la mà dels seus investigadors i del seu equip de comunicació. L'exposició ofereix un recorregut des dels conceptes més bàsics de la nanociència fins a l'aplicació actual d'aquesta en la nanotecnologia i les seves possibles aplicacions en el futur.

Els nous descobriments
L'exposició ensenya les possibilitats i oportunitats que sorgeixen dels nous descobriments en aquest camp, que ja és present a la nostra vida quotidiana. L'objectiu principal d'aquesta exposició és promoure el coneixement de la nanotecnologia i facilitar la comprensió de determinats conceptes. A més, planteja línies de debat sobre el riscos potencials i sobre els impactes socials d'aquesta