El Natació es mulla per l’esclerosi múltiple

La jornada solidària se celebra aquest diumenge

Redacció
07 de juliol del 2012
Un any més, el Club Natació Terrassa col·labora amb la jornada “Mulla’t i Navega per l’Esclerosi Múltiple 2012” que se celebrarà el proper diumenge 8 de juliol. Enguany, l’esdeveniment ha superat les expectatives més optimistes. Amb dinou anys d'història del “Mulla't” mai s'havia aconseguit que 631 piscines hi participessin.

Entre les nou del matí i les dues de la tarda, el Natació habilitarà un carrer de la piscina de 50 metres per acollir nedadors solidaris disposats a col·laborar en aquesta diada impulsada per la Fundació Esclerosi Múltiple (FEM). La FEM instal·larà un estand al club des d’on difondrà la seva tasca i vendrà material del “Mulla’t” com ara samarretes, tovalolles o bosses, amb la finalitat de recaptar fons per avançar en la investigació de la malaltia. Els participants, al seu torn, rebran un diploma acreditatiu de la seva contribució.

El “Mulla’t” és una acció de sensibilització social i de solidaritat amb les persones que pateixen aquesta patologia a Catalunya. L’esclerosi múltiple és una malaltia del sistema nerviós central que afecta la mielina, substància que facilita els impulsos nerviosos. Es tracta d’una de les malalties neurològiques cròniques més freqüents en adults joves i apareix per sorpresa. És més habitual en dones i no és contagiosa, hereditària ni mortal. No se’n coneix la causa, ni té curació.