La Xina s'interessa per Terrassa

Una delegació xinesa visita la ciutat per conèixer les polítiques actives de promoció econòmica de la ciutat

La Torre
08 de juliol del 2012
La delegació xinesa que ha visitat Terrassa
La delegació xinesa que ha visitat Terrassa | La Torre
La delegació xinesa que ha visitat Terrassa Foto: La Torre

El regidor de Relacions Europees i Internacionals, Juan Antonio Gallardo, va oferir una recepció a una delegació xinesa de la regió de Liaoning que va  mostrar el seu interès per conèixer les polítiques actives de promoció econòmica de la ciutat. L’acte es va celebrar al Parc Científic i Tecnològic–Orbital 40 i va comptar també amb la participació del seu director general, Ramon Palacio.

En el transcurs de la reunió es va fer una presentació general de Terrassa i es va parlar del desenvolupament econòmic i social que ha experimentat la ciutat en els darrers anys. D’entre els projectes exposats destaca el Parc Científic i Tecnològic – Orbital 40, el principal projecte d’impuls econòmic de la ciutat. Els seus objectius són la millora de la competitivitat de les empreses de l’àrea, portar empreses i inversions de capital i atreure i retenir el talent a la ciutat.

L’Ajuntament de Terrassa també va donar a conèixer diverses experiències i exemples de bones pràctiques de la ciutat amb l’objectiu d’estudiar possibles aliances en el futur. L’objectiu és promoure la cooperació i els intercanvis en temes de desenvolupament econòmic, comercial, cultural i tecnològic. La província de Liaoning és una de les principals bases industrials de Xina en diversos sectors, des de la maquinària a l’electrònica, el refinat de metalls, el carbó i els materials de construcció, entre d’altres. Compta amb un dels majors dipòsits de ferro, magnesi i diamants i és una important font de petroli i gas natural. Actualment, el govern xinès té en marxa la campanya “Reactivació del Nordest” arran de les dificultats econòmiques que han experimentat, en els darrers anys, moltes empreses controlades per l’estat de la província de Liaoning.

La delegació que va visitar Terrassa estava formada per quatre directius del Departament Provincial de Cooperació Econòmica i Comerç amb l’Estranger de Liaoning.  En els darrers mesos, l’Ajuntament de Terrassa ha establert contactes amb directius i governants d’altres zones de Xina. El març passat, l’alcalde de Terrassa, Pere Navarro, va rebre una delegació de la regió de Guang’an que havia mostrat el seu interès per conèixer el desenvolupament urbanístic de la ciutat. La seva visita formava part d’un viatge de treball per aprendre d’altres experiències europees i poder-les aplicar en el procés de reconstrucció dels municipis de la seva regió afectats per un  terratrèmol l’any 2008. També es van interessar pel desenvolupament de Terrassa altres dues delegacions de Zeghian i Anqing, que van visitar la ciutat el juny i el desembre de 2011, respectivament.