El Consorci de Turisme del Vallès Occidental ensenya múscul

Comparteix projectes de suport empresarial en unes jornades a Màlaga

Redacció
09 de juliol del 2012

El Consorci per l'Ocupació i la Promoció econòmica del Vallès Occidental (Copevo) ha participat recentment en diferents sessions de treball amb altres territoris d'Espanya per posar en comú la importància de la cooperació en la millora de l'ocupació i la competitivitat d'empreses. El Copevo ha participat en unes jornades a Vélez-Málaga en el marc del projecte 'Emplea-Net– Tejiendo redes en torno al empleo' i també ha rebut la visita, junt amb el Consorci de Turisme, d'una delegació d'aquesta ciutat andalusa interessada en conèixer la manera de treballar del Vallès Occidental.

A Vélez-Málaga s'hi va fer una trobada de professionals de l'ocupació i la promoció econòmica de diferents comunitats autònomes. L'objectiu era posar en comú les bones pràctiques desenvolupades al Vallès Occidental, Gijón i Irún, i treballar per fer-les extensives a altres territoris. També es van posar sobre la taula les necessitats comunes per a la cooperació supraautonòmica en el desenvolupament de projectes adreçats a millorar tant la competitivitat empresarial com l'ocupabilitat de les persones. En aquestes jornades el Copevo va participar en diferents sessions i també va dinamitzar una taula de treball.

La setmana passada una delegació de Vélez-Málaga va visitar el Vallès Occidental per conèixer l'experiència de concertació territorial a la comarca. Durant la visita es van dur a terme diferents sessions relacionades amb el suport a la creació i a la consolidació d'empreses i la promoció del sector agroalimentari, partint dels eixos centrals de treball de concertació i cooperació institucionals i entre el sector públic i el privat.

En aquest marc es van fer trobades amb la patronal CECOT i amb la Fundació Miquel Agustí entitat formada per l'UPC i l'Ajuntament de Sabadell, dedicada a la investigació i promoció de productes agroalimentaris de qualitat. La delegació també va poder conèixer, dela mà de l'Ajuntament de Barberà, la metodologia de treball amb clústers, especialment les accions desenvolupades dedetecció i impuls del Clúster de packaging alimentari de Catalunya, complementat-se aquesta visita amb una sessió d'intercanvi amb Leitat Technological Centre.

Essent aquest sector un dels prioritaris d'interès de la delegació, també es va presentar el projecte comarcal Xarxa Productes de la Terra, que ha permès poder conèixer les accions adreçades directament a productors i elaboradors per a la millora de la competitivitat empresarial. Per la seva banda, el col·lectiu de cuiners Cuina Vallès va mostrar el model de cooperació sectorial i les oportunitats de col·laboració entre el sector públici el privat per a la promoció del territori.

També es va presentar el servei de finestreta única implementat a l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, mitjançant l'Oficina d'Atenció a l'Empresa, així com les accions de suport al teixit empresarial desenvolupades des de l'Ajuntament de Rubí.